Haapsalu poistekoor sai meestega laulmisest võimsa kogemuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu poistekoori lauljad koos dirigent Kadri Kelneriga meeste laulupäeval Tartus. Foto: erakogu
Haapsalu poistekoori lauljad koos dirigent Kadri Kelneriga meeste laulupäeval Tartus. Foto: erakogu

Tartus Põhja- ja Baltimaade meestelaulu päeval käinud Haapsalu poistekoor sai võimsaid muljeid nii peolt kui ka peole eelnenud laagrist.

Enne laulupäeva korraldas Eesti meestelaulu selts 500 poistekooride lauljale Ülenurmel kahepäevase spordi- ja laululaagri, mida Haapsalu poistekoori dirigent Kadri Kelner nimetas oma lauljatele superkogemuseks.

“Laagrit korraldavad meeskooride liikmed juba kümme aastat,” ütles Kelner. “Kõigest oli tunda, kuidas mehed püüavad poistelaulu hoida ja edendada nii palju kui võimalik. Muidu ei ole meestelaulul järelkasvu.”

Hästi organiseeritud laagris võeti omavahel mõõtu spordis ja isetegevuses; spordiks võis nimetada ka lauspäikese all toimunud kooriproove.

“Dirigendid olid väga nõudlikud, sest vastutus oli suur,” ütles Kelner.

2008. aastast Haapsalu poistekoori juhendava Kelneri sõnul on tema lauljatel igal rindel tohutult tegemist ja koorist loobuda on üsna kerge.

“Hindan väga kõrgelt poisse, kes jaksavad ennast laulmisele pühendada,” kiitis Kelner.

Koolinoorte laulupeo eel välja lauldud I kategooria andis Haapsalu lauljatele võimaluse osaleda peol valikpoistekooride plokis, mille repertuaar oli Kelneri sõnul mitmekülgsem kui tavapoistekooride oma. Mitmed põnevad lood tulid esitusele koos valikmeeskooridega, mis oli poistele jälle uudne kogemus. Näiteks kaks osa Kreegi “Reekviemist”, mis oli dirigendi sõnul paras pähkel.

“Leidsime, et kui juba laulupäeval osaleme, õpime selgeks ikka raskema repertuaari,” ütles Kelner. Ta ütles, et nägi lauljate silmadest, et poisid on laulupäevast vaimustuses.

“Erakordselt võimas kogemus oli tunda ennast meeste keskel,” ütles dirigent, kes ise oma poistega koos laval laulis. “Oli jah vinge,” kõlas ühe poisi kommentaar.

Põhja- ja Baltimaade meestelaulu päeval osales 1800 meeskooride ja 1500 poistekooride lauljat. Läänemaalt osales peol veel Lihula meeskoor.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments