Lääne Elu paberleht 14. juunil

Madiken

madiken@le.ee

Kosovo parlamendi spiiker Jakup Krasniqi külastas Haapsalus ka raudteemuuseumi, kus ta sai mälestuseks mulgustatud rongipileti. Foto: Arvo Tarmula
Kosovo parlamendi spiiker Jakup Krasniqi külastas Haapsalus ka raudteemuuseumi, kus ta sai mälestuseks mulgustatud rongipileti. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi lennuväli avatakse liikluseks

Vormsil Hullos asuva lennuvälja kasutuskõlblikkust tõestas 4. juunil edukalt lõppenud proovimaandumine. Lennuväli avatakse mitmekümneaastase pausi järel jälle liikluseks sel suvel. Avamist põhjendatakse vajadusega elavdada saareelu ja tekitada veel üks transpordiliik, millest on raskete jääolude korral abi.

Medaleid jätkus igasse maakonna kooli

Tänavu lõpetab Läänemaal gümnaasiumi 17 medalisti, seitse saab kuldmedali.

Jalgpall lööb katla keema

Aivo Paljasmaa kirjutab: EMi alagruppide esimene voor on läbi. Tugevamad püüavad aeg–ajalt jõudu loodetavateks medalimängudeks hoida, nõrgemad koondised üritavad aga kõigest väest ise marjamaale jõuda.

Invatõstuk võib jätta abita

Haapsalu kultuurikeskuse ja töötukassa platvormtõstukid läksid rivist välja, kui neid üritas kasutada elektriratastooliga liikuv linnakodanik. Linnavalitsus kinnitas, et pärast remonti peaks kultuurikeskuse tõstuk trepist üles aitama ka raskeimad Eesti teedel veerevad toolid. Lääne Elu tehtud katse tõestas vastupidist. Uurisime, miks ei paigaldatud kultuurimajja hoopis kaldteed, mis kannab kõiki, on kiirem, ei lähe rikki ja mille kasutamiseks pole vaja abilist.

Haapsalus lubas jaaniõhtul kaine olla 95 sõidukijuhti

Haapsalu raudteejaamas registreerus üleeile Kuku raadio üleskutsel selgeks grupijuhiks 95 inimest. 15 aastaga on kampaanias osalenute arv pidevalt kasvanud. Tänavu oli võimalik registreeruda ka internetis. Kampaaniaga liitunud saavad kleebise, mis pannakse auto tagaakna alumisse äärde. Kleebis näitab, et juht on teadlik oma vastutusest kaassõitjate ees, austab kaasliiklejaid, hoiab ennast ja oma sõpru.

Kosovo parlamendi spiiker tutvus Haapsalu ajaloo ja kultuuriga

Jakup Krasniqi tutvus Fra Mare, raudteemuuseumi, piiskoplinnuse, toomkiriku ja promenaadiga. Fra Mare mudaravi ja sellega kaasnevad omapärased aroomid panid kõrged külalised kohati nina krimpsutama, kuid muda tervistav mõju pakkus neile huvi. Spiiker nentis, et kuigi Kosovo poliitiline eliit on kursis Eesti ja Kosovo sarnase iseloomuga ajaloo ja probleemidega, ei tea tavaline Kosovo elanik Eestist suurt midagi.

Okase hooaeg oli üle aegade edukaim

Orienteerumisklubi Okas kevadhooaja kolmapäevakuil oli sama palju rahvast kui Tallinna esmaspäevakuil. Kõige populaarsem on kuni kümneaastastele mõeldud nöörirada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments