Täna algab Haapsalus Itaalia veini pidu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hetk promenaadilt eelmise aasta veinipeol. Foto: Arvo Tarmula
Hetk promenaadilt eelmise aasta veinipeol. Foto: Arvo Tarmula

Teist aastat toimuv Itaalia veinipidu algab täna Haapsalu galeriides ja kohvikutes, kus veinide kõrvale pakutakse head muusikat, kunsti, kübaramoodi, jutu-, foto- ja filmiprogrammi.

Kultuurikeskuses saab nautida vahemerehõngulist Itaalia muusikat ja lugusid Eesti näitlejatelt. Üles astuvad Tarmo Song Theatrumist, Kristjan Üksküla Tallinna Linnateatrist ja Kaido Rannik Miksteatrist, kes on triona musitseerima tulnud spetsiaalselt Haapsalu veinipeoks. Galeriis Central saab proovida käsitsivalmistatud jäätist – gelato‘t –, oma loomingut tutvustab kübarakunstnik Marge Iilane. Veinipidu jätkub kuursaalis, kus esineb tšellokvartett C-Jam.

Laupäeval kell 12 saab Iloni Imedemaal vaadata Miksteatri kogupereetendust “Telefonilood”. Kuursaali juures astuvad kell 13 võistlustulle registreeritud veinid ja nende maaletoojad. Ürituse avab Itaalia suursaadik Rosa Maria Chicco Ferraro, päeva juhib näitleja Kadri Adamson, meelelahutuseks mängib kõlakojas puhkpilliorkester.

Kella 15–16ni kuulutatakse välja ja autasustatakse sealsamas koduveinikonkursi võitjaid.

Kell 18 algab promenaadilt kontsert-jalutuskäik “Haapsalu – Põhjamaade Veneetsia”. Jalutuskäiku juhib Tõnis Padu; Tobiase, Tšaikovski ja Kreegi muusikat esitavad Merje Roomere ja Katri Rebane. Õhtu lõpeb veinipeoga kuursaalis, kus itaaliapärase kavaga astub üles Jüri Homenja ja jalga saab keerutada DJ Riho Luhteri vana lintmakimuusika järgi.

Pühapäeval kaubeldakse promenaadil veinide ja suupistetega, kuursaalis esineb kell 13 Haapsalu BigBand.

Veinipeo kogu kava saab vaadata siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments