HKHK konverentsil seostatakse majanduse areng kutsehariduse tulevikuga

Madiken

madiken@le.ee

Reedel ja laupäeval tähistab Haapsalu kutsehariduskeskus oma 25. sünnipäeva konverentsi ja vilistlaste kokkutulekuga.

Konverentsil räägib majandusekspert Heido Vitsur praegusaja Eesti majanduslikest trendidest, seejärel arutleb haridusministeeriumi kutseõppe osakonna juhata Andres Pung, kuidas võiks majanduslikele muudatustele reageerida Eesti kutseharidus.

“Peame olema kursis, kuhu suunda areneb majandus ja mis on Läänemaa tulevik,” ütles kutsehariduskeskuse direktor Ingrid Danilov. “On ju räägitud, et Läänemaale sobiks ka ökoehitus ja tuuleenergeetika. Meie peame õppekavasid luues jälgima, et koolitatud hiljem töö leiaksid.”

Danilov teeb ka kokkuvõtte Haapsalu kutsehariduskeskuse õnnestumistest ja ebaõnnestumistest möödunud 25 aasta jooksul.

Tarmo Kriis tööandjate keskliidust arutleb, mis on Eestis kutsehariduses tööandja vaatenurgast olnud hästi ja mille kallal tuleks teha rohkem tööd.

Konverentsile järgneb sünnipäeva tähistamine. Danilovi sõnul tänavad ja tunnustavad kool, haridusministeerium ja maavalitsus kutsekooli staažikamaid ja kohusetundlikumaid õpetajaid; tänu avaldatakse ka kohalikele ettevõtetele, kes on läbi aastate olnud koolile praktikapartnereiks.

Danilov rääkis, et konverentsile ootas kool 70–80 külalist ja tänaseks ongi umbes 70 inimest end kirja pannud. Osalejate hulgas on praegused koolitöötajad ja nõukogu, endised direktorid ja õpetajad, naaberpiirkondade kutsekoolide ja üldhariduskoolide esindajad, kohalikud ettevõtjad ja MTÜd.

Laupäeva õhtul ootab kutsehariduskeskus kõiki vilistlasi ja endisi töötajaid kokkutulekule. “See on selline mitteametlik – kodune meenutustering, ekskursioon koolimajas ja tantsuga pidu,” ütles Danilov.

Sünnipäevanädalavahetusel on koolimaja fuajees üleval käsitööõpilaste valmistatud linaste särkide näitus ja käsitööeriala lõpetajate lõputööd, rääkis Danilov.

Kutsekeskkool nr 34 avati Uuemõisa mõisahoones veerand sajandit tagasi, 1987. aastal. Üheksakümnendatel jätkas kool tegevust Taeblas vastvalminud koolihoonetes Taebla kutsekeskkooli nime all. Alates 2005. aastast tegutseb kool taas Uuemõisas ja kannab nime Haapsalu kutsehariduskeskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments