Roosta surfilaagri korraldajad mõtlevad roheliselt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Eesti Purjelaualiit
Foto: Eesti Purjelaualiit

11.–15. juulil toimub Roosta puhkekülas Eesti Purjelaualiidu traditsiooniline tippsündmus Battery surfilaager. Surfilaagri korraldajate teatel keskendub laager sel aastal esimese suurüritusena loodust säästvatele teemadele.

Järjekorras 14. Surfilaager pakub juba harjumuspärast programmi, mis on sel aastal veelgi mitmekesisem. Korraldatakse arvukalt koolitusi nii algajatele kui ka juba kogenud purjelaua- ja lohesurfaritele. Kavas on tantsutreeningud, kinoõhtud ja palju huvitavat ka lastele. Esindatud on surfiklubid üle Eesti.

Peamine erinevus seniste üritustega on roheline mõtteviis. „Kuna suurürituste mõju loodusele võib olla väga kurnav, otsustasime teha kõik endast oleneva, et Roosta rand jääks endiseks,” rääkis surfilaagri peakorraldaja Kristel Vettik. “Oleme loonud kõik võimalused prügi sorteerimiseks ja ühekordset taarat territooriumile ei luba. Kes ei oska sorteerida, leiab õpetuse prügikastide juurest ja võib nutitelefoni abil ka selgitavat videot vaadata. Kõik jäätmed jõuavad hiljem taaskasutusse.“

Vettiku kinnitusel kasutatakse õhtul valgustuseks ka päikesepatareidel töötavaid lampe, lõket võib teha vaid selleks ette nähtud grilliplatsil.

Jooksvat infot ja täienevat programmi saab jälgida surfilaagri kodulehelt ja Facebookist.

Surfilaagri tõttu on Riguldi–Dirhami teelõigul sel ajal kiiruspiirang 30 km/h ning RMK rannaparkla koos sinna viiva teega on tavakülastajale suletud.

Eelmisel aastal oli surfilaagris rekordarv osavõtjaid, pea 4000.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments