Läänemaa bussides ja Vormsi praamil jagatakse peatus.ee kasutamisjuhendeid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavalitsuse teatel on alates tänasest, 28. maist maakonna bussiliinidel sõitvates bussides, Vormsi praamil ja Haapsalu raudteejaamas asuvas M.K.Reis-X OÜ kontoris tasuta saadaval brošüür, mis atraktiivsel ja lihtsal moel selgitab peatus.ee kasutamise võimalusi.

Peatus.ee on ühistranspordi kasutajatele suunatud portaal, mille abil on võimalik leida ühistranspordi hulgast enda jaoks kõige sobivamad ühendusvõimalused ning tellida e-kirja teel teavitusi konkreetsete liinide sõiduplaanide muudatuste kohta. Portaal aitab ühistranspordi kasutajatel planeerida reise – olgu liikumisvahendiks buss, troll, tramm, laev, lennuk, rong või transpordiliigid vaheldumisi. Süsteemi on kaasatud kõikide Eesti maakonnasiseste bussiliinide, kaugliinide, rahvusvaheliste bussiliinide, Tallinna, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Viljandi linnaliinide sõiduplaanid. Portaal kajastab infot parvlaevade, siseriiklike lennuliinide ja rongiliinide käigusoleku kohta.

Maavalitsus juhib Haapsalu ja lähiümbruse bussireisijate tähelepanu sellele, et liinide nr 1, nr 2 ja nr 3 kohta tuleb otsida teavet Lääne maakonna liinide alt. Nimelt kulgevad nende nn linnaliinide marsruudid Haapsalu linna ja Ridala valla territooriumidel, mistõttu on tegemist maakonna bussiliinidega.

Peatus.ee reisiplaneerija arendati välja maanteeameti tellimusel ning Norra finantsmehhanismi ja Euroopa majanduspiirkonna finantsmehhanismi vahendite toel. Peatus.ee-s sisalduva info õigsuse tagavad maakondade ühistranspordi korraldajad (maavalitsused või ühistranspordikeskused avalike liinide osas), maanteeameti ühistranspordiosakond kommertsbussi-, parvlaeva-, raudtee- ja lennuliinide osas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kõik ei sõida netipulgaga
11 aastat tagasi

Väga tervitatav oleks, kui Lääne Maavalitsus, Haapsalu LV ja M.K.Reis-X OÜ koostöös trükitakse ka liinide nr 1,2,3 sõidugraafikud ja neid oleks võimalik bussidest osta, kui tasuta jagamiseks on kallis. Elementaarne vajadus!