26. mai: Sularaha ei kasva põõsas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavalitsus, linnavalitsus ja M.K. Reis-X lugesid üles Haapsalu bussijaama puudujäägid: eelmüügist ei ole saada kõigi bussifirmade pileteid, WC ei ole õhtusel ajal lahti. Olulised asjad tõepoolest, kuid miks vaadatakse mööda reisijale kõige ebameeldivamast, sellest, et Haapsalu bussijaamas pole võimalust maksta pileti eest kaardiga või võtta välja sularaha.
Kui eelmüügist sularaha eest piletit ei saa, sest kassa on kinni, saab selle täpselt samamoodi sularahas bussijuhi käest. Kui põis viimasel piiril pitsitab, saab hädaline looduses käidud. Sularaha aga põõsas ei kasva ja selle puudumisel jääb sõit lihtsalt ära.

Mina olen võhivõõrale bussiraha laenanud kaks korda. Tallinnast või Tartust tulijad ei pruugi selle peale tulla, et nende kodulinna bussijaamadest erinevalt ei piisa väikekohas kaardist. Kommertsliinide bussijuhid ei ole kohalikud ega oska hädas reisijaid lähima sularahaaut maadi, Säästumarketi juurde juhatada. Rääkimata siis turistidest, kellega võib ühine suhtluskeel sootuks puududa. Turistide linna meelitamise parim võte ei ole siiski takistada nende ärasõitu.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
keda
10 aastat tagasi

see kotib