Lääne Elu paberleht 24. mail

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Peremajad on viimaks valmis

Avarates peremajades algab Haapsalu lastekodu laste jaoks uus etapp ja kodusem elu. Haapsalu hoolekandeasutuse viie peremaja avamine Kastani metsa all teisipäeval oli rõõmus ja südamlik — hõigete ja kallistustega tervitasid elevil lapsed sõpru, kes on aastate jooksul lastekodus töötanud, aidanud või külas käinud.

Lastest, kes ei ole kellegi omad

SEB heategevusfondi tegevjuht ja kolme tütre ema Triin Lumi muretseb, et Eesti asenduskodudes (lastekodus) elaval 1200 lapsel on toit laual ja tuba soe, kuid tavaperes kasvavate lastega võrreldes ei ole neil kedagi, kes neist tingimusteta hooliks. Nii on tavapärane, et vanemliku hoolitsuseta laste andeid ei märgata ja neile ei anta alati võimalust õnnestuda.

Esimesed päevitajad ja suplejad on randa jõudnud

Ametlike supelrandade veeproovid on korras, vesi on Paralepas juba üle 18 kraadi ja linn on ettevalmistusega rannahooaja avamiseks poolel teel. Ettevalmistustööd käivad ka mitteametlikes ujumiskohtades. Rahvas on aga juba randa jõunud.

Elektriauto jõudis Hanila valda

Silberauto Pärnu esindus andis Hanila abivallavanemale Mart Viipsile uue elektriauto kätte läinud kolmapäeval. Elektriauto polegi seest nii pisike, kui paistab väljast, ega ka hääletu. Muret teeb aga laadimine.

Erakondade rahastamine: tuleb selg sirgu lüüa, süda kõvaks teha ja tõtt rääkida

Lääne Elu annab ülevaate reformierakondlase Silver Meikari tunnistusest, et on annetanud parteile musta raha. Teemal avaldavad arvamust riigikogu liikmed Neeme Suur, Kalle Laanet, Tõnis Palts ja MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik juht Andres Ammas.

Rannarootsi keskuses sõidavad karditähed

Sel laupäeval sõidab Rannarootsi keskuse juures Eesti kardispordi 50. sünnipäevale pühendatud Rannarootsi Grand Prix’l Eesti kardiparemik „Tehnikatähe” ja Ridala valla auhindadele. Tegevust raja ääres leidub kogu perele.

Laikmaa Kirimäe rattasõit on lühem, aga inforikkam

26. mail kutsuvad Põldotsa rahvaspordiklubi ja Kirimäe külaselts kõiki huvilisi Rakser Rannarootsi rattasõitude selle hooaja avaetapile. Veendunud rahvasportlaste kõrval on oodatud ka suuremate sportlike eesmärkideta ajaloo– ja loodusenautijad, sest raja äärde jääb mitu mullu nägemata objekti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kolumats
11 aastat tagasi

Erakonnad ise rõhuvad praegu sellele,et antaku neile siis eelarvest suuremad summad,siis ei pea kõrvalteid otsima või seadustatagu seaduste ostmine erakondadelt rahakate ettevõtete poolt.
Parlamendierakondade rahastus on praegu kindlasti piisav,pole ju vaja neil rahaga osta pildil olemise võimalust,neil on seadusega tagatud võimalusi selleks küll ja rohkem.
Pigem peaks olema mingi stipendium uutele erakondadele-pildile pääsemiseks.

POLIITILISE STRIPTIISI VOOR ON ALANUD
11 aastat tagasi

Mõis selgitas, et mitmed anonüümsed annetajad ei soovinud oma nime erakonna rahastamisega siduda, kartes, et see oleks võinud näiteks takistada riigihangetel osalemist – ja said ilmselt läbi selle paremini riigihangetele ligi mille kaudu omakorda priskemaid annetusi tagada. Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Priit Sibul ütles BNS-ile, et ta ei oska kahe erakonna ühinemise eelnenut kommenteerida. Jüri Mõisa poolt viidatud ajal oli Isamaaliidu peasekretär Andres Ammas. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/juri-mois-ka-isamaaliit-kasutas-varjatud-rahastamisskeemi.d?id=64436434 – nii et tee mis sa tahad eesmärk on iga hinna eest võimu omada ja kodanikeühiskonnast võite selle mehe puhul vaid und näha. Puhas demagoogiline retoorika. Võimu saavutamiseks selleks kõlbavad kõik parasitaarsed meetodid-… Loe rohkem »

seda
11 aastat tagasi

kinnitab ka eesti vanasõna, küürakat–…..-…————————————————————————————————————————————————————-