Lasteaialõpetajad lüüakse homme koolilapseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homme, 24. mai hommikupoolikul võib Haapsalus näha tavalisest rohkem lapsi – traditsioonilisel koolieelikute kevadpäeval osalevad kõik linna lasteaedu lõpetavad lapsed.

Päeva idee autori ja korraldaja, linnavalitsuse haridustöö peaspetsialisti Piret Luige teatel tervitab kell 9.30 linnavalitsuse juures lapsi Urmas Sukles, edasi liigutakse politseieskordi saatel rongkäigus mööda peatänavat piiskopilinnusesse. Seal ootavad lapsi kuningaks kehastunud Andreas Rahuvarm ja õuedaamideks kehastunud esimeste klasside õpetajad.

Väikeses linnuses õpivad lapsed läbi mängu vana aja kombeid, rüütlikultuuri ja ballitantsu ning meisterdavad omale kuningakrooni, suures linnuses otsivad peidetud aardeid. Lõpuks võtab kuningas kõik lasteaia lõpetajad vastu rüütliks-koolilapseks.

Linnavalitsus kingib igale kooliminejale dressikoti, millel on logo Haapsalu vanusega lapse koolimineku aastal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments