Lääne Elu reporterid teevad kaugtööpäeva

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuu aja pärast, 31. mail rahvusvaheline kaugtöö päev, milles osalejad teevad oma töö ära väljaspool kontorit. Lääne Elu reporterid proovivad kaugtöö ära täna, kuu aega varem.

Otsustasime kaugtöö päeva kuu aega varem ära pidada, kuna homme, 1. mail ja riigipühal Lääne Elu paberväljaanne ei ilmu. Paberlehe numbrit oleks toimetusest kaugel keeruline valmis saada.

Täna valmivaid lugusid saab lugeda kas meie online-lehest või neljapäevasest paberlehest. Online-is artiklite avaldamine on aga lihtne ka kodus, pargis või linnatänaval, kus iganes internetti pääseb.

Lääne Elu reportereid seega toimetusest täna otsida täna ei tasu, ent kellel on teemasid, millest ajakirjanik kirjutama peaks, saatku need julgelt kas e-posti aadressile info@le.ee või helistagu peatoimetaja telefonile 56988050.

Rahvusvahelise kaugtöö päeva eestvedajad Eestis on Microsoft Eesti, Elion, Targa Töö Ühing ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

„Tööd tehakse tänapäeval mobiilsetel seadmetel – sülearvutites, tahvlites ja nutitelefonides. Ometigi istub enamik inimesi hommikust õhtuni kontorilaua taga, sest minevikus oli see ainuke võimalus töö tehtud saada,“ rääkis Microsoft Eesti juht Rain Laane. „Kaugtöö Päeval saab järele proovida, milliseid võimalusi pakub tänapäeva tehnoloogia töö tegemiseks kõikjalt. Microsoft Eesti töötajad teevad kaugtööd näiteks 50% ulatuses ja säästetud raha, suurem paindlikkus, tõhusus ning inimeste rahulolu kasv on tuntavad,“ lisas Laane.

Elioni äriklientide segmendijuht Martin Rand lisas, et kaugtöö põhimõtted on hakanud tänu tehnoloogiale kiiremini levima. „Hetkel pakuvad aga vaid 5-6% kõikidest üle 5 töötajatega ettevõtetest oma töötajatele mugavaid kaugtöö võimalusi. Teenusepakkujad on viimasel paaril aastal toonud turule mitmeid selliseid lahendusi, mis toetavad töö tegemist kontoriseinte vahelt väljas,“ rääkis Rand ja tõdes, et kaugtöö populaarsuse kasv on avaldanud tugevat mõju ka Elioni tootearendusele.

Microsoft ja Elion viisid veebruaris läbi uuringu, selgitamaks välja, millised on kaugtöö võimalused Eestis. 80% küsitlusele vastanutest ütles, et sooviksid teha tööd ka väljaspool kontorit, 57% peab koosolekuid interneti vahendusel ja 76% kasutab nutitelefoni ka töö tegemiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas
11 aastat tagasi

Microsoft Eesti ja Elion koostöös Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Targa Töö Ühinguga kuulutasid 4. aprillil 2012 välja kaugtöö päeva, mis toimub 31. mail 2012.