Ito “Bill” Rebane: Õudusfilmidest rohkem armastan muusikale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ameerika-eesti filmilavastaja Ito Rebane jättis kehva tervise tõttu küll Haapsalu õudusfilmifestivalile tulemata, ent andis Postimehele intervjuu oma elust ja tegemistest.

Selgub, et legendaarse B-filmide režissööri tegelik eesnimi ei ole Bill, vaid Ito, et tema ema on lätlane, eestlasest isa aga võitles relva-SSis ja istutas väikse Itogi sisse venevastasuse.

“Siin tuleb ära õiendada üks viga, mida sageli korratakse – see, nagu oleksin ma hingelt mingi eriline ulme- või õudusfilmi entusiast,” rääkis Rebane Postimehele. “See seisab tõest väga kaugel. Mulle meeldivad hoopis draamad ja muusikafilmid, mida ma noorukina tohututes kogustes vaatasin.”

Kuid komöödiafilmide tegemiseks 1960. aastatel keegi raha anda ei tahtnud, lihtsam oli leida rahastajaid õudusfilmidele. Rebane tunnistab, et talle ei meeldi vaadata ühtegi oma filmi ja näeb neis karjuvaid vigu, olgugi filmid rahalises mõttes edukad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments