Lääne Elu paberleht 21. aprillil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Neljapäeval tutvustati Nõva põhikoolis looduskaitseala kaitsekorralduskava. Fotol vallavanem Aldo Tamm. ARVO TARMULA
Neljapäeval tutvustati Nõva põhikoolis looduskaitseala kaitsekorralduskava. Fotol vallavanem Aldo Tamm. ARVO TARMULA

* Ridala vald tahab luua uue, valla rahakotile jõukohasema korra laste huvihariduse rahastamiseks.
Eesmärk on raharaiskamine lõpetada, aga nii, et kõik, kes toetust vajavad, seda ikka saaksid, selgitas Ridala vallavalitsuse haridusnõunik Maire Vilbas.

* Reformierakonna juhtpoliitikud on ülbeks läinud. Üksnes IRL saab olukorda parandada Reformierakonda korrale kutsudes, sest ainult temal on praegu teoreetiliselt võimalik Reformierakond valitsusest minema ajada ja sotsidega vähemusvalitsus kokku panna, leiab ajakirjanik Arved Breidaks.

* Loodav Nõva looduskaitseala peab arvestama mitmekümne tuhande suvitajaga. Keskkonnaameti tellitud Nõva looduskaitseala kaitsekorralduskava on jõudnud nii kaugele, et neljapäeval tutvustati seda Nõva põhikoolis huvilistele. Nõva kaitseala kaitsekorralduskava ei näe praegu ette teatud piirkondade sulgemist inimestele, kuid kui inimtegevus hakkab loodust häirima, võib see kõne alla tulla.

* Kohus Kirbla ja Lihula kandis toime pandud kuritegude üle on kestnud kuus aastat, aprilli alguses kuulutas esimese astme kohus kaheksale kohtualusele otsuse, kuue inimese süüasja arutamine jätkub.
Kohus määras 2. aprillil neljale inimesele vanglakaristuse, kuid vangi neist keegi minema ei pea. Üks kohtualune mõisteti õigeks.

* Läänemaa omavalitsusliidu juhtkond peab mai lõpuks välja töötama ettepanekud omavalitsusliidu liikmemaksu vähendamiseks.

* Pühapäeval kell 15 Wiedemanni kooli saalis peetava heategevuskontserdiga kogub linna algkool saali uute pinkide raha.

* Kullamaa vald on kümne Eesti omavalitsuse seas, keda riigikontroll tänavu korruptsiooni asjus auditeerib. „Teisi omavalitsusi Läänemaalt selles auditis ei ole,” ütles riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattson.

* Koolides politsei narkooperatsioonide liiga sage korraldamine pole otstarbekas, sest segab koolielu ja operatsioon on kulukas, ütles Haapsalu prefektuuri politseijuht Margus Kaldma. Nädala alguses tabas politsei Haapsalu kutsehariduskeskuses 12 narkootikume tarbinud noort. Reid kestis kaks päeva, selles osales 13 politseinikut, 3 piirivalve töötajat ja kaks Kuressaarest toodud koera. Korraga tuli tööle kutsuda kõik noorsoo- ja piirkonnapolitseinikud.

* Looduskaunis Paliveres, pealtnäha täiesti tavalises majas elab pealtnäha täiesti tavaline perekond. Ainult et tegu pole tavalise perega — koduvärava juures tervitab võõraid nägusid trobikond suuri ja sõbralikke Newfoundlandi koeri. Katre ja Ago Vimma peres kasvab kaheksa koera, kellest viis on njuufad. 2001. aastal rajasid nad Estfoundlandi kenneli.

* Terviseleheküljel on juttu sõdamenädalast. 20. korda tähistatav südamenädal on pühendatud liikumisele ja tipneb pühapäeval, 22. aprillil liikumispäevaga „Sinu sammud loevad”. Haapsalus algab liikumispäev kell 12 raudteejaama juurest ja selle avab maavanem Innar Mäesalu, kes läheb ka ise liikumisrajale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ridalas
12 aastat tagasi

on raha raiskamine selle mõtetu asutuse ülalpidamine, aeg Haapsalu ja Ridala liita