Kahe Haapsalu poisi amfiibauto pääses Tallinna finaali

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Võrumaa koolipoiste ehitatud amfiibautod. Foto erakogu
Võrumaa koolipoiste ehitatud amfiibautod. Foto erakogu

Sel nädalal selgusid Uuemõisa Stokkeri kaupluses amfiibautode konkursi finalistid, kes pääsevad võistlema Tallinna.

Läänemaalt jõudis finaali kaks Haapsalu gümnaasiumi poissi – 9. klassi poiss Gristo Tretjakov sõidukiga Undu ja Rego Jaanus sõidukiga Rambo.

Üle-eestilisele konkursile „Ehita amfiibauto!“ laekus ligi 100 mudelit 5.–9. klassi õpilastelt, teatas projekti üks eestvedaja Heikki Saller.

Amfiibauto mootori toitepinge võis olla kuni 6V, sõiduki maksimaalne pikkus 30 cm. Autod peavad olema võimelised ületama kuni 1,5 meetri pikkuse ja kuni 10 cm sügavuse veetakistuse. Veetakistuse pidi amfiibauto ületama kruvi, tiiviku või rataste küljes olevate labade toel ja tegema seda ilma, et rattad puutuksid põhja.

Finaal peetakse laupäeval, 28. aprillil Tallinnas koostöös Eesti kaitseväe ja lennusadamaga.

Mulluste võistluste, traktorimudelite meisterdamise võistluse „Ehita võimas veotraktor!“ võitis Karl-Eric Alert Viljandi C. R. Jakobsoni nimelisest gümnaasiumist. Juhendajatest oli parim Mauno Laurimaa, Märjamaa gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja ja edukaim kool, kust enim traktorimudeleid finaali sai, oli Märjamaa gümnaasium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments