Ristikivi juubelit tähistatakse Pivarootsis lavastusega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lõuna-Läänemaal sündinud Karl Ristikivi 100. sünniaastapäeva puhul etendub juulis Pivarootsi külas Juurika talus näitemäng kirjaniku lapse- ja nooruspõlvest.

Loone Otsakirjutatud näitemäng “Karl Ristikivi põlev lipp” näitab keskkonda, kus kasvas suur romaanikirjanik, tutvustab kirjaniku elulugu ja püüab tekitada huvi tema ajalooromaanide vastu, teatas etenduse korraldaja Sven Raudsepp.

Näidend keskendub Karl Ristikivi noorusele Pivarootsis ja otsusele lahkuda Tallinna kommertskooli, pakkudes tagasivaadet kirjaniku vanemate elule Pivarootsi külas. Tegevus toimub kahes ajas – noort Karli jälgib ja kommenteerib 49aastane Karl, kes on just asunud kirjutama esimest ajaloolist romaani “Põlev lipp”.

Loo lavastab Raivo Trass, kunstnik on Jaak Vaus, muusikalise kujunduse on teinud Feliks Kütt (Endla) ja etenduse juht on Reet Loderaud (Nukuteater).

Mängivad Mait Joorits (Rakvere teater), Merilin Kirbits, Veljo Reinik, Kaarel Targo (TÜ Viljandi kultuuriakadeemia), Sulev Teppart, Terje Pennie, Kiiri Tamm (Ugala), Eduard Salmistu (Rakvere teater), Pirjo Levandi, Kristjan Sarv.

Esietendust mängitakse Hanila valla Pivarootsi küla Juurika talus 18.–29. juulil kümnel korral.

Karl Ristikivi sündis Pivarootsis 16. oktoobril 1912. Sõja jalust lahkus ta Helsingi kaudu Rootsi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments