“Laululinnu” vanema vanuserühma võitis Merili Kisant

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa noorte vokaalsolistide konkursi “Laululind 2012” viimase vooru ehk 14–16aastaste vanuserühma võitjaks kuulutas žürii koosseisus Kaie Tanner, Merike Hallik ja Mart Jürisalu Haapsalu muusikakooli õpilase Merili Kisanti, keda juhendab Ulrika Grauberg.

Teise koha sai Carina Peek Ridala põhikoolist (juhendaja Anne Pääsuke).

Ka vanemas vanuserühmas andis žürii välja kaks kolmandat kohta – need pälvisid Eleri-Kristel Kuimet (Haapsalu muusikakool, juhendaja Ulrika Grauberg) ja Karmel Üksvärav (Lihula, juhendaja Ave-Piia Rohtla).

Žürii liikme Kaie Tanneri sõnul oli neil tore vaadata laval juba kogemustega lauljaid. “Oli näha, et lauljatel on midagi öelda,” kinnitas Tanner.

Žürii liikmed kiitsid lauljate artistlikkust. “Esinejate tarkuse tase oli hea,” ütles Kaie Tanner. “Ka siit tuleb palju noori muusikuid.”

Vanemas vanuserühmas võistles kümme lauljat.

Konkursi “Laululind 2012” žürii andis välja ka kaks õpetaja eripreemiat – ühe enim soliste konkursile toonud juhendajale Anne Pääsukesele ja teise Ulrika Graubergile “pianistlikkuse” ehk meisterlike klaverisaadete eest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments