Läänemaa kabemeistrid on Renee Pajuste ja Marina Ivanovitš

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

18. veebruaril toimunud Läänemaa meistrivõistlused 64-ruudulises kabes tulid esikohale Renee Pajuste ja Marina Ivanovitš.

Üle pika aja olid mängulaudade taga kõk kunagised linna ja maakonna meistrid.

Haapsalu gümnaasiumi õpetaja Renee Pajuste võitis kõiki oma vastaseid. Ainukesena mängis temaga viiki endine mitmekordne linna ja maakonna meister Mati Paas.

Teiseks tuli külaline Saaremaalt Rein Kirst, kolmandaks Vello Soomre. Neljas koht kuulus Mati Paasile, 5. koht Uno Lillepile ja 6. koht Uudo Ojabšteinile.

Samas viidi läbi ka Läänemaa meistrivõistlused naistele. Et mängupinget üleval hoida, said nad mängida meie tugevama minikadeti Dan Taidlaga ja kadeti Anti Antikaineniga. Meistriks tuli Marina Ivanovitš 13 punktiga, teiseks tuli talimängude võistkondlik meister Anni Oraveer ja kolmandaks Viive Pärna. Hästi mängis Dan Taidla, kes kogus päeva teise punktisumma – 10 punkti.

Täname kõiki abilisi, spordiliit Läänelat ja Haapsalu sotsiaalmaja, kes aitasid toredat spordipäeva läbi viia.

* * *

18.–19. veebruaril mängisid meie parimad minikadetid (1999. a sündinud ja nooremad) Ketlin Õunap ja Laura Latik Eesti meistrivõistlustel 100-ruudulises kabes. Koju tuldi heade tulemustega – vastavalt 5. ja 7. kohaga.

Pärast esimest võistluspäeva oli Ketlin 2. kohal ja plaanis oli seda kohta ka hoida, kuid ei osanud arvata, et ees ootavad “Ameerika mäed”. 5. vooru partiis tuli leppida kaotusega hilisema turniirivõitja Brita Kooremi vastu. 6. voorus võitis Ketlin Eesti neljandat Rebeca Riisnat ja jälle olid lootused üleval, kuid kaotus kolmandale kohale tulnud Karmen Vagulale jättis Ketlini viiendaks.

Siit õpetus meie noorsportlastele: tippspordis on lisaks andele vaja teha ka kõvasti tööd. Tahe olla endast parem ja julgus püstitada eesmärke viib alati sihile. Heaks eeskujuks on meie olümpiavõitja Erki Nool – noorena ei tahetud teda võtta spordikooli, aga hiljem sai temast maailma parim kümnevõistleja. Soovime edu kõigile meie noorsportlastele!

Toredaid kohtumisi ruudulise laua taga! Kõik kabetajad on oodatud märtsis linna meistrivõistlustele.

Kalev Randlaine,
MTÜ Läänemaa Kabeklubi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments