Lasterikkad pered pidasid jõulu-nääripidu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa lasterikaste perede liit pidas läinud pühapäeval oma jaanuarikuist jõulu-nääripidu.

Tegelikult polegi ju tähtis, kuidas pidu nimetada, oluline on, et oli punakuuememm kinkidega, piparkoogid ja mandariinid, kohvilõhn ja jällenägemisrõõm.

Võnnu vanasse koolimajja kogunes suuremat sorti seltskond. Lapsi oli rohkem kui tavaliselt: erinevas vanuses, poisse ja tüdrukuid, üksikuid ja kaksikuid. Aga üks oli kindel: kõigil neil lastel on palju õdesid ja vendi, kõigis peredes on vähemalt neli last.

Meie võõrustajaks oli Võnnu Noorte Selts. Koolimajas püstitasime rekordi: 92 inimest – täpselt nii palju lasterikaste perede lapsi ja nende vanemaid oli Võnnu koolimajja kogunenud – olevat suurim hulk inimesi ses pika ajalooga majas.

Lapsed osalesid töötubades, kus nad võisid valmistada salvrätitehnikas kaarte, valada küünlaid, meisterdada origamit või hoopistükkis vaipa kududa. Iseäranis tublideks kudujateks osutusid poisid. Lisaks peeti maha mõistatuste äraarvamise võistlus ning uhkemat sorti jõukatsumised.

Üllatuseks esitasid Võnnu Noorte Seltsi tublid lapsed ja noored meile näidendi „Lumekuninganna“. Klassikaline muinasjutt, aga käsitööna valmistatud nukkude abil laste poolt esitatuna mõjus see eriti koduselt ja armsalt. Seda kinnitas ka aplaus näidendi lõpus. Jõudu ja jaksu teile, Võnnu tegijad, järgnevateks etendusteks!

Ja siis ta tuli… Kõigepealt kostis muidugi koputus, seejärel astus saali punases mantlis jõulumemm – täpselt nii ta ennast ise nimetas. Ja ütles ka, et jõuluvana olla jõuludest väsinud ja magab kodus. Nii võttiski jõulumemm nõuks ise lastele kinke jagama tulla. Kõlas luuletusi, arglikke ja julgeid, oli naeru ja rõõmu. Kohe näha, et jõulude ajal sai palju harjutatud – jõulumemme ei kardetud! Iga pere sai magusa paki, mis nüüd, nädalaid pärast õigeid pühi, kulub marjaks ära.

Emadel-isadel jätkus omavahel jutuainet rohkem kui küll. Kui peres on lapsi rohkem kui tavalisse sõiduautosse mahub, on juba üritusele pääsemine ettevõtmine. Peole jõudis Läänemaa lasterikaste perede liidu 53st perest 18.
Liitu kuuluvad Läänemaa pered, kus kasvab neli või enam last.

Mirje Sims
Läänemaa Lasterikaste Perede Liit

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments