Läänemaa lasterikkad pered lustisid loomaaias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: erakogu

Käesolev lasterikaste perede emadepäev Big Panga toetusel toimus 12. mail Tallinna loomaaias.

Läänemaa lasterikaste perede liidu 16 peret said üritust nautida tänu Baltimaade evangeelse luterliku kultuuriliidu toetusele. Omapärane koht sellise päeva tähistamiseks? Miks ka mitte – pere on koos, tegutsetakse ühiselt ja kõigil on huvitav.

Meie liidust osales 65 inimest, mis on tänaseid olusid arvestades suur arv. Et Tallinna pidusse saada, peab lasterikas pere omama vähemalt kuuekohalist autot ning nii jäävadki pereürituste külastused tihti just transpordi puudumise tõttu ära. Sel korral said soovijad pealinna selleks puhuks tellitud bussiga.

Üritus ise oli mitmekesine, sportlik ja ema säästev – korralik kõhutäis supi ja kohukese näol oli korraldajate poolt igale osalejale garanteeritud.

Väiksemad lapsed rahmeldasid batuutidel, väheke suuremad said proovida osavust palliviskes. Toimusid erinevad õpitoad.

Põnevaks osutus ka orienteerumine loomaaias. Selline mäng võiks seal alaliseltki käimas olla – pakuks uudset lähenemist, põnevust ja ühist tegutsemist kõigile külastajatele.

Kohtumine või siis taaskohtumine – olenevalt külastaja vanusest – loomaaia asukatega on alati emotsionaalne ning nii oli ka meie emadepäev täis vahvaid kohtumisi tuttavate ja vähem tuttavate loomadega. Kindlasti oli vaatamisväärsuseks juba loomaaed ise, selle kujundus ja haljastus.

Lasterikaste perede päeva ei tumestanud isegi tuuleiilid, mis aeg-ajalt päris tormi mõõdu välja andsid. Tähtis oli see, et pered tegutsesid koos ja päev oli täis väärtuslikke kohtumisi.

Küllike Latik,
Läänemaa lasterikaste perede liidu esinaine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments