Lääne Elu paberleht 14. jaanuaril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vidruka ja sanatoorne kool võidakse ühendada

Haridusministeerium peab plaani ühendada Haapsalu sanatoorne internaatkool ja Vidruka kool — esialgu juriidiliselt ja hiljem ka füüsiliselt.

Baumann sai ideede eest tunnustuse

Kaunimate kodude ja aedade võistluse „Kodu kauniks 2011” finalistidiplomi sai Haapsalu sanatoorse kooli õpetaja Villu Baumann. Baumann pälvis tunnustuse nutikate ideede eest tarbeesemete kujundamisel.

Kuuskemaa unistab edasi

Aasta esimeses Lääne Elus kirjutas Jüri Kuuskemaa, mis tema pilku Haapsalus riivab. Kriitikale vastasid Tõnu Tammearu raudteemuuseumist ja Ülla Paras sihtasutusest Haapsalu Piiskopilinnus. Diskussioon jätkub.

Läänemaa sundmüükide arv suurenes mullu kolm korda

Kuigi pankade hinnangul paistavad läänlased silma hea maksedistsipliiniga, pandi mullu maakonnas sundmüüki üle kolme korra rohkem vara kui 2010. aastal. Swedbank ASi pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et mullu läks Läänemaal sundmüüki 31 kinnisvara, 2010. aastal aga üheksa.

Haapsalu saunapilet läheb kallimaks

Haapsalu linnavalitsus otsustas, et 1. veebruarist on Haapsalu sauna pilet 3 eurot ja sellega peab saun omadega välja tulema, sest linn sauna sel aastal ei toeta.

Vormsi volikogu lahkumisotsus ei aja omavalitsusliitu veel laiali

Kolmapäeval oli Läänemaa omavalitsusliidus neli tundi väldanud mitteametlik arutelu, kus iga osaleja sai välja öelda seisukoha omavalitsusliidu tegevuse ja tuleviku kohta. “Natuke emotsioone ikka oli, aga kirge ja dramaatikat koosolekul ei olnud. Vormsi vallavanem Urmas Pau oli kohal ja ütles, et kõik on veel võimalik,” ütles omavalitsusliidu juht Ülle Erman.

Pariisi Vesi pidas sünnipäeva

Haapsalu vanalinna üks vanemaid järjepidevalt tegutsevaid kauplusi Pariisi Vesi pidas neljapäeval 17. sünnipäeva.
Kui Pariisi Vesi 1995. aasta 11. jaanuaril avati, ei olnud isegi juhataja Riina Teller väga kindel, et selline kauplus väikeses Haapsalus kauaks pidma jääb. Eriti pärast seda, kui kõrvalruumides asunud Ajakirjanduslevi juhataja Evi Velt oli avamisel manitsenud: „Kuulge, naised, mul ei osteta isegi ajalehti, ja teie teete lõhnapoe!”

Hanila vallavanema tööstaaž on Eestis üks pikimaid

Maalehe andmeil on 22 aastat järjest Hanila vallavanema kohta hoidnud Arno Peksar pikaajaliste vallavalitsusjuhtide hulgas Eestis teisel kohal. Teda edestab nelja aastaga Põlvamaa Laheda vallavanem Sirje Toberluts.

Mõis — uhkus või häda

Meie maakonnas on muinsuskaitse all 24 mõisasüdant. Mõne puhul, nagu Virtsu, Suuremõisa Vormsis, Vanamõisa ja Kloostri, pole peahoonest muud alles kui varemed. Ligi veerandsajale kaitsealusele lisandub veel hulk kaitse alla võtmata mõisasüdameid. Läänemaa muinsuskaitseinspektor Kalli Pets ütleb, et neis toimuvast ei ole muinsuskaitsjail väga head ülevaadet. Muinsuskaitseinspektor Kalli Pets jagab nõuandeid, kuidas vana maja — olgu see siis mõisasüda või vana talumaja.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments