Päästeamet manitseb ettevaatusele eriti kõrvalteedel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilse päeva jooksul sai häirekeskus 14 väljakutset loodusjõududest põhjustatud sündmustele Lääne maakonnas.

Enamasti oli tegemist sõiduteedele langenud puudega. Inimesed õnnetustes viga ei saanud.

Seoses suure töökoormusega võib päästjate jõudmine väljakutsetele aega võtta. Selliseid päästeväljakutseid, kus inimeste elu või tervis otseselt
ohus ei ole, teenindatakse järjekorras. Päästeamet palub inimestelt mittekiireloomuliste väljakutsete puhul kannatlikkust.

Päästeamet soovitab olla maanteedel liikudes ettevaatlik, sest teel võib olla murdunuid puid, eriti kehtib see väiksemate teede kohta.

Sõidukid soovitatakse parkida puudest, tellingutest või murduda võivatest mastidest eemale. Kindlasti tuleks õuedest ära korjata lahtised esemed, mille tuul võib ära viia.

Varahommikul enne kella kuut olid teekatted suurematel riigimaanteedel märjad, Lääne-Eestis ka niisked. Mitmel pool sadas vihma ja sajus oli nähtavus piiratud. Puhus tugev lääne- ja edelatuul. Teepinna temperatuure mõõdeti +3 … +6 kraadi.

EMHI andmetel puhub täna päeval edelatuul 10-15, puhanguti 20, rannikul 13-18, puhanguti 28 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul loodesse ja tugevneb õhtul kuni 30 m/s.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments