17. detsember: Kuidas olla

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Üle hulga aja seisid Läänemaa omavalitsusjuhid raske valiku ees. Kas jätkata prügivaidlust ringkonnakohtus ja panna mängu suur hulk raha olukorras, kus advokaat hindab võiduvõimaluseks vaid 40 : 60. Või leppida kaotusega esimese astme kohtus ja teha uus prügiveohange.

Et mõlemad valikud oleksid mõistetavad ja põhjendatud, pole ime, et hääletus oli nii tasavägine, 13 kohtutee jätkamise poolt ja 12 vastu.

Need, kes on valmis kohtus edasi vaidlema, on pretsedendiloojad tervele Eestile, sest sellest kohtuotsusest sõltub, kas edaspidi saab jäätmejaam korraldatud jäätmeveo osaks või tuleb neile eraldi käitleja leida. Iseasi, miks läänlased peavad sellise altruistliku teo kinni maksma.

Nende poolt, kes peavad kohtuskäimist mõttetuks rahakulutamiseks, räägib asjaolu, et meil ei ole hankega tulist kiiret, kui jäätmejaamale leida 1,5 aastaks haldaja. Siis võiks  lasta aastakese asjadel selgineda ja teha uus konkurss.
 
Selle valiku negatiivne külg on, et kui praegu hõlmab prügiveohange tervet Läänemaad, siis uues hankes võib Haapsalu ära kukkuda. See aga tähendaks ülejäänutele kõrgemat hinda.
 
Lehte Ilves
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments