Katrina Lehis oli juunioride MK–etapil seitsmes

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Hispaanias Burgoses peetud naisjuunioride maailmakarikaetapil sai Katrina Lehis (Haapsalu En Garde) 7. koha. Veerandfinaalis pidi Lehis tunnistama rumeenlanna Amalia Tatarani nappi 15 : 14 paremust.

„Jälle seitsmes. Poodiumikoht oli nii lähedal,” ütles treener Helen Priinits. „Loodetavasti õnnestub see järgmisel turniiril.”

Treeneri sõnul annab Lehise arengust pildi just võrdlus ühe maailma parema juuniori Tataraniga: aasta tagasi kaotas Lehis talle kindlalt 5 : 1, nüüd vaid ühe torkega.

64 parema seas alistas Lehis torgetega 15 : 5 rootslanna Agnes Norbergi, seejärel sama tulemusega iisraellanna Avital Marinuki ja kaheksandikfinaalis 15 : 7 šveitslanna Anina Hochstrasseri. Finaalis alistas venelanna Alexandra Magdich kaasmaalase Kettsyani 15 : 11. Üldse osales 91 vehklejat.

Teine En Garde'i noor epeevehkleja Peeter Turnau sai Helsingis peetud meesjuunioride MK–etapil 12. koha. Kaheksandikfinaalis kaotas ta hiljem teiseks tulnud venelasele Sergei Bidale 8 : 15.

64 parema hulgas alistas Turnau itaallase Giacomo Sinatra 15 : 6 ja pääsuks 16 parema hulka sama tulemusega soomlase Rasmus Mellaneni.

Ülejäänud eestlased 64 parema hulka ei jõudnud.

Finaalis alistas taanlane Frederik Von Der Osten torgetega 15 : 10 Bida. Kõrgetasemelisest turniirist võttis osa 158 vehklejat.

„Tegelikult on nii Katrina kui ka Peetri kõrged kohad juunioride MK–etappidel meile isegi üllatus, ei oodanud, et need nii kiiresti tulevad,” kiitis treener.

Soomes Espoos peetud alla 17aastaste rahvusvahelisel vehklemisturniiril Young Lions võitis pronksmedali neidude epees Elena Koit (En Garde).

Alagrupiturniiri esimese asetusega Koit oli avaringis vaba. Teel poolfinaali alistas Koit järjest kaks lätlannat: kaheksandikfinaalis Alina Fedorenko 15 : 11 ja veerandfinaalis sama tulemusega Brenna Barrati. Poolfinaalis kaotas Koit tasavägise heitluse järel soomlannale Sofia Tauriainenile 14:15.

Rahvusvahelise vehklemisföderatsiooni FIE värskelt avaldatud naisjuunioride maailma edetabelis paiknevad kolm Eesti vehklejat esikümnes. Erika Kirpu on kogunud 78 punkti ja on 6. positsioonil. Julia Beljajeva ja Katrina Lehis on võrdselt kogunud 70 punkti ning on vastavalt 7. ja 8.

Noormeestest on Eesti parimana Peeter Turnau 22 punktiga 41. kohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments