Taeblas esietendus lugu klounist ja korstnapühkijast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Täna esietendus Taebla lasteaias Aivo Paljasmaa lühinäidend „Kloun ja korstnapühkija”.

40 minuti pikkust lavalugu sobib vaadata igas eas. Oma jõulupeole on selle tellinud ka pensionärid, rääkis Paljasmaa.

„Mängime seda lugu Urmas Kollomiga kahekesi,” ütles lavastaja. Kõik algas ideest näidata klouni argielus, kuidas ta üksinda kodus toimetab.

Urmas Kollomi ehk kloun Ummi tsirkusenumbreid on näinud paljud. „Nüüd on tegu etendusega, kus kloun mängib klouni väljaspool tsirkuseareeni,” rääkis Paljasmaa.

Lugu algab sellest, et klounil on kodus külm ja ta kahtlustab, et viga on korstnas. Katusele roninud, avastab ta, et keegi on korstnas sees. Mida teeb korstnas korstnapühkija ja kuidas läheb lugu edasi, saab publik teada juba etendusel.

Paljasmaa sõnul saab naeru ja nalja, aga ka nautida klouni trikitamist. Lavale on toodud ka mõtlikum pool, kus jääb kõlama teineteise abistamise ja õnne leidmise teema.

Nagu mullugi, tuli lavastus välja Kojateatri rändtrupi egiidi all. Kokku antakse detsembris Haapsalu ja Läänemaa koolides ja lasteaedades 15 etendust.

Aivo Paljasmaa on laste jõuluetendusi lavale toonud 2007. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments