IRLi Läänemaa piirkond toetab raudtee taastamist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IRLi Läänemaa piirkond otsustas laiendatud juhatuse koosolekul võtta raudtee taastamine oma prioriteetide hulka.

Kuulanud ära raudtee tasuvusuuringu tutvustuse Neeme Suure poolt, otsustas IRLi Läänemaa piirkonna juhtkond toetada raudtee taastamist. 

Piirkonna juhi Alar Schönbergi sõnul näeb erakond raudtee taastamiseks kahte tegevussuunda. Esimene ülesanne on saada Tallinna–Riisipere–Rohuküla raudtee riigi transpordiinvesteeringu kavasse. „Igasugused investeeringud eeldavad, et  need oleks igasugustes kavades ja programmides olemas. Raudtee puhul on aluseks transpordikava,” ütles Schönberg.

Teise ülesandena näeb erakond raudteed hõlmavate omavalitsustega teema ülevaatamist, et vajadusel muuta ja täiendada üldplaneeringuid, olemaks tehnilistes küsimustes valmis raudtee taastulemiseks.

IRLi juhatus leiab, et raudtee teema on Läänemaale väga oluline ja seda ei saa ega tohi siduda ühegi erakonna valimisvankri ette, tegemist peab olema erakonnaülese koostööga.

Alar Schönberg ütles, et raudteeteema tõstatamine riigi tasandil on kõigi läänlaste ühine eesmärk.
Erakonna juhatus on kindel, et taastatud raudtee arendab Läänemaa elu ja majandust. See oleks ka õigluse jalule sedamine, sest raudteed sulgedes võeti teiste maakondadega võrreldes Läänemaalt ära oluline arenguvedur.

Dotatsioon, mis on aastate jooksul teiste maakondade transporti kantud, võiks kokku võttes olla vahend, mis aitab inimestel varsti taas mugavalt ja keskkonnasõbralikumalt sõita Tallinnast Haapsallu ja vastupidi.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selleks
12 aastat tagasi

peate saatma palvekirja isakesele tsaarile külastada põhjamaade veneetsiat

Nii
12 aastat tagasi

Ja mis sellest nüüd kasu on, et nad toetavad? Toetamisel ja tegudel on vaks vahet sees…