Läänemaa mahetootjad käisid Võrumaa kolleegidelt julgust ammutamas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel käis 32 Läänemaa mahetootjat projekti „Läänemaa mahetootjate koostöövõrgustiku arendamine“ raames Võrumaal õppereisil − mahekonverentsil ja mahetoodete suurlaadal "Uma mekk"; lisaks külastati öko- ja loodustalusid.

Läänemaa mahetootjate seltsi juhatuse esimees Jaak Sünt ütles, et Võrumaal nähtu andis siinsetele tootjatele küllaga mõtlemisainet.

Võrumaa mahetootjad on Sündi sõnul Läänemaa kolleegidest tootluse ja sortimendi poolest kõvasti ees. "Samuti on neil päris hästi korraldatud tootja ja tarbija vaheline suhtlemine, mida meie sinna just õppima läksimegi," ütles Sünt. 

"Laadal esitleti tohutult palju eri tooteid, ainuüksi leiba oli mitukümmend eri sorti," kirjeldas Sünt. 

Võrumaa tootjad on Sündi sõnul jõudnud täita veterinaar- ja toiduameti nõuded näiteks suitsusaunas valmistatud liha müümiseks. "Meie ei ole veel suutnud kõiki nõudeid täita," ütles Sünt. 

Jaak Sündi sõnul said Läänemaa mahetootjad sõidult kaasa annuse julgust − et ehkki normid ja nõuded on ametnike poolt timmitud viimase karmuseni, on ikkagi võimalik toota ja müüa põnevat mahetoodangut.

Läänemaal tegutseb 83 kontrollitud mahetootjat.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments