Haapsalu kordoni Dirhami teenistuspaigast kaob alaline piirivalve

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

21. oktoobril käisid Haapsalu politseijaoskonna ja Haapsalu kordoni esindajad Noarootsi vallavalitsuses rääkimas plaanist korraldada ümber Haapsalu kordoni tegevus.

Lääne Prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu sõnul korraldatakse Haapsalu kordoni teenistus ümber ja üks sellest tulenevaid olulisemaid muutusi on see, et Dirhami teenistuspaik ei jää 1. detsembrist 2011 alaliselt piirivalvuritega mehitatuks. Otsuse taga seisavad faktid, et Dirhami teenistuspunkti koormatus merepäästejuhtumitega ja aluste vormistamisega on oluliselt langenud ja seal alaliselt inimesi hoida pole otstarbekas.

Samas jääb Dirhamisse alles rahvusvaheliseks liikluseks avatud piiripunkt, mille teenindamine toimub edaspidi väljakutsete alusel.

Toomsalu tõi välja, et sarnaselt piiriturvalisusega saab Dirhami piirkonnaga külgneval merealal ka edaspidi reageerida mobiilselt. Piirivalve jätkab oma tavapärast tööd ja inimeste ohutus selle tõttu ei kannata.

Büroo juhi sõnul on Dirhami ka avaliku korra suhtes turvaline paik ning kuigi piirivalvuritel on pädevus tegeleda ka muude maismaal ette tulevate õigusrikkumistega, on otstarbekam paigutada vabanev töötajaskond just sinna, kus seda on pigem puudu ehk siis probleemsemasse piirkonda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments