Lääne Elu paberleht 8. oktoobril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

* Cyrillus Kreegi majamuuseum lõpetab tegevuse. Muuseumi saatuse otsustas hoone müük uutele omanikele.

* Reedest pühapäevani harjutab sadakond reservõppekogunemisele kutsutud Läänemaa kaitseliitlast Piirsalu endises raketibaasis elanikkonna turvalisuse tagamist kriisiolukorras.

* Meie oma maci-mees, disainer Egon Erkmann selgitab, milles seisnes Apple'i varalahkunud juhi Steve Jobsi tähtsus.

* Lagled hävitavad põldude kaupa Läänemaa talumeeste saake, need omakorda peletavad linde CD-plaatide ja palgatud mootorratturitega, rääkimata jahimeestest või hernehirmutistest.

* Haapsalu raamatukogu tähistas sünnipäeva üliväikeses tiraažis raamatu väljaandmisega. Kogumikku „Lugejale avatud” jagub vaid kingitusteks, ühtegi eksemplari müüki ei lähe.

* Kui palju Matsalust linde üle lendab?

* Et kõik Rootsi hapusilgust surstromming'ust head bakterid ja vitamiinid kätte saada, tuleb kala ära süüa koos luudega, teab Lehte Ilves, kes hapukala ise sõi ja nuusutas.

* Jaan Franclin Perlitz meenutab Rootsi piraatraadiojaama Nord, mida Läänemaalgi kuulata sai.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maafalda
12 aastat tagasi

Ettevõtjad koonerdavad palkadega, riigil seega rahakott õhuke, ei jõua üleval pidada ei koole, ei lasteaedu, ei muuseume… Kahjuks on see kõik alles algus, läheb veel tunduvalt hullemaks, sest ref ja irl oma persse kukkunud poliitikaga on ikka veel tüüri juures ja rahvas vastu ei hakka. Tulevad uued valimised ja rumal kodanik kas ei lähe üldse valima, või valib jälle Armani ülikonda! Masendav.

ikaldus
12 aastat tagasi

Kreegi muuseum suletakse ja kohalik rahvaülikool reklaamib tänases lehes võõrmaise kultuuri traditsioone. Kohaliku koolide renoveerimine ja vanurite hooldekodude jaoks napib raha. Selle asemel pälvib tähelepanu aga Teve Jobsi surm. Sellest suudetakse teha meediasündmus millegipärast pole kuulda et Rootslased oleksid teinud eesti hapukapsapäeva ja kiitnud seda ollust taevani. Kyrillus Kreegi muusikapäevasest rääkimata. See kinnitab eestlase allumisvajadust ja orjameelsust. Tuleb alluda millelegi suuremale, tugevamale ja kättesaamatutele võõrvõimusümbolitele. Kui need puuduvad tuleb need luua. See on jõudnud alateadvuse tasemele. Selle nimi on globaliseerumine. Ka selle nimi on globaliseerumine et kohalikku õuna poest ei leia sest bürokraatia selle turule saamiseks on läinud üle mõistuse.… Loe rohkem »