Nõva tahab saada kuurortvallaks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nõva vallamajas käivad mõtted kuurortvalla suunas. Foto: Katrin Pärnpuu
Nõva vallamajas käivad mõtted kuurortvalla suunas. Foto: Katrin Pärnpuu

Nõva volikogu katkestas läinud reedel arengukava kolmanda lugemise, sest vastse vallavanema ettepanekul viiakse arengukavva sisse mõiste Nõvast kui kuurortvallast.

Volikogu kiitis kuurortvalla kui täpsustatud eesmärgi heaks, ütles augustis vallavanemaks valitud Aldo Tamm. Nõva valla identiteeti, olemust ja pürgimust peaks edaspidi iseloomustama termin “kuurortvald Nõva”, olgu tegemist sadama või teede korrashoiu, suplusrandade arendamise või vallareklaamiga.

“Julgeme öelda, et põllumajandus on Nõval tähtis, aga ta ei ole täna esikohal,” ütles Tamm, endine põllumajandusminister. “Tuleb võtta suund kuurordile ja turismimajandusele.”

Tamme sõnul võiksid juba kevadel olla valla piiridel teadetetahvlid, et siit algab kuurortvald. Ta lisas, et Nõva on Tallinna tagamaa ja osale pealinna elanikest taastuspiirkond, need kaks omavalitsust võiksid koostööd teha.

Volikogu endine juht, nüüd opositsioonis Peeter Kallas ütles, et vallavanem on näidanud ennast heast küljest, aga silmist ei tohi lasta Nõva peamiste valukohtade kõrvaldamist. Need on kooli säilimine, Variku ja Nõva vahelise tee tolmuvabaks saamine, Rannaküla vee– ja kanalisatsioonimure lahendamine.

“Võime sadamast ja Nõva väravaist rääkida, aga prioriteedid tuleb paika panna,” ütles Kallas.

Arengukava aastani 2017 kohta saab teha volikogu järgmise istungini ettepanekuid. Nende ülevaatamiseks moodustatakse komisjon, kuhu kuulub nii volikogu kui ka kogukonna esindajaid, lubas Tamm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nohoh
12 aastat tagasi

ja hea, et härra Tamm Järvamaalt Koeru vallavanem olemast ennem ära nopeaaeguetläks, muidu oleks Koerust ka äkki kuurort saanud. või on siis teine variant, Nõva on Tammele nii tore koht, et kutsub seda kohe hellitavalt kuurordiks ja kannab nime sujuvalt arengukavasse sisse :)))))))))))))))))))

Triin
12 aastat tagasi

Kuurortvald on küll üks kole ja kadakasakslik sõnakooslus. Kuurort tähistab ikkagi kindlat kohta (=sks k Ort), linna, asulat, aga eelkõige ravivõimalustega spaad, mitte maa-ala.
Mõelge natuke rahulikult, kindlasti leiate parema väljendi (puhkevald, puhta looduse vald, metsapuhkusemaa…).

Tuutu
12 aastat tagasi

tahan olla sprott

olaf
12 aastat tagasi

Mina olen tänasest samurai.

jah
12 aastat tagasi

vahetage nimi ära, pange riviera ja oletegi paugupealt tuntud kuurordivald, ka vallavanem võiks nime ära vahetada, nt. luzkoviks või obumaks sõltuvalt kustpoolt külalisi oodatakse

Peamine
12 aastat tagasi

Nõva põllumajanduse toode on “eurohein”.See on strateegiliselt tähtis kaup euroopa liidus.