Homme algab kahekümnes Steni muinasjutuvõistlus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Steni muinasjutuvõistlus. Foto: erakogu

“Kui ma suureks kasvan, siis lähen ma paksuks ja hakkan raamatuid kirjutama nagu onu Melker,” ütles väike Tjorven Astrid Lindgreni raamatus. Selleks, et teha algust kirjandusliku loominguga, ei pea tingimata täiskasvanuks saama, paksuksminemisest rääkimata. Ei pea ka lugusid sahtlisse koguma ning sinna paremaid aegu ootama jätma.

Steni muinasjutuvõistlus pakub juba kahekümnendat korda lastele võimalust oma muinasjuttudega võistlustulle astuda. Konkurss algab 6. septembril. Oodatud on 10–15aastaste autorite muinaslood. Juttude pikkuse osas pole seni vaja olnud tingimusi seda. Aga mahukate muinasjutt-romaanide lugemine on lapsi ärgitanud samuti pikemaid teemaarendusi ja mitmete süžeeliinide väljatöötamist ette võtma. Žanri piiridesse jäämise huvides on soovituslik, et võistlustöö ei oleks pikem kui kaks A4 lehekülge. Võib saata nii kirjapulga kui ka arvuti abil kirjutatud muinasjutte, kuid kindlasti paberil, mitte elektrooniliselt.

Ann ja Ants Roos ootavad lugusid 20. detsembrini. Need tuleb saata aadressil: Haapsalu, Endla tänav 2b-1, 90504 märgusõnaga “Steni muinasjutuvõistlus”. Tulemused selguvad järgmisel aastal. Parimaid autasustatakse 7. aprillil Tallinna raekojas, nende kirjutatud muinasjutte avaldab ajakiri Hea Laps.

Krista Kumberg

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments