Pürksis salvestatakse täna seksiteemalist saadet

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna kell kolm pärastlõunal algavad Pürksi kultuurimajas uue TV3 saatesarja “Seks ja küla” võtted, kus läänlased saavad kaamera ees arutada seksiteemadel.

“Uus eestimaine sari “Seks ja küla” viib vaataja  saatejuht Kadri Kõusaare juhtimisel Eesti eri nurkadesse, et arutada koos kohaliku rahvaga seda, mis toimub pimedas ja teki all – või siis hoopis keset heledat päeva ja jõe ääres. Või siis hoopis meie fantaasiates,” tutvustab sarja selle toimetaja Tuuliki Tedre-Orgjõe.

Kaheksaosalise sarja aluseks on uuring, mis kaardistas eestlaste seksuaalelu sagedust ja seda, kui rahul me oma sugueluga oleme. Uuring näitas, milline on Eesti eri regioonides suhtumine armastusse ja truudusetusse, vürtsikatesse seksuaalpraktikatesse ja turvalisse teineteise kaisus magamisse. Millises Eesti nurgas seksitakse kõige sagedamini ning kus algab suguelu kõige varasemal ajal? Kus ollakse voodielu küsimustes kõige konservatiivsemad, kus loodetakse olla seksuaalselt aktiivsed ka veel hilises pensionieas? Maakonnapõhised – ja kohati uskumatult suured erinevused – on põhjuseks, miks mõni teema saab võetud jutuks just Läänemaal, sellal kui teist valdkonda on palju asjakohasem käsitleda Lõuna või hoopis Ida-Eestis.

Mis uuringust Läänemaa kohta selgus, toimetaja ei paljastanud. “Jäägu see kohaletulnute eeliseks,” ütles ta Lääne Elu Online’ile.

Tedre-Orgjõe kinnitusel üritavad seriaali tegijad teemat käsitleda avameelselt, kuid samas hea maitse piiridesse jäädes.

Esimene saatesalvestus oli eile Raplas. “Õigeks kellaajaks tuli Rapla kultuurimajja kohale üks inimene. Hiljem tuli noori, seitse inimest, kes rääkisid väga huvitavat juttu. Pärast linna peal saime jutule kolme vanema naisterahvaga ja ühe mehega. Kokkuvõttes saime huvitavat materjali,” ütles ta.

Pürksi kultuurimajja ootavad saatetegijad läänlasi, saarlasi ja hiidlasi vanuses 18-99 aastat.

Valik teemasid:
* kui vanalt hakatakse Eestis seksima – ja kui kauaks loodetakse seksuaalselt aktiivseks jääda?

* mis saab siis, kui üks partneritest vajab seksi palju rohkem kui teine?

* kas Läänemaa on Eesti seksiküsimustes Eesti konservatiivseim paik?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments