Läänemaa lasterikkad pered võtsid osa üle-eestilisest laagrist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa lasterikaste perede liit veetis tegusa suve, mille kõrghetk oli Võrtsjärve-äärne laager, kus käis külas ka president Toomas Hendrik Ilves.

“Läänemaalt oli laagris peresid seitse. Kokku 37 inimest, neist lapsi 14,” loetles Läänemaa lasterikaste perede liidu juhatuse liige Küllike Latik. Üldse võttis augusti keskel peetud laagrist osa Latiku hinnagul osa üle 500 inimese.

“Päevad olid töised. Õpitoad, mängud. Kogu aeg oli sisustatud ja aktiivne. Õhtul olid diskod,” kirjeldas Latik.

Eriti tublid olid läänlased spordis – esikoht täiskasvanute mälumängus ja laste rahvastepallis, kolmas koht Tiigriraja nime kandval takistusrajal. Kokkuvõtteski tulid läänlased kolmandaks.

Eesti lasterikaste perede liit tegutseb 1996. aastast ning sinna kuulub ligi 1400 suurperet. Vastuoluliseks tegi kokkutuleku suhteliselt kõrge osalemistasu, mistõttu näiteks saarlased loobusid laagrist.

Lasterikaste perede liidu liikmeks saab pere, kus on vähemalt neli alla 16aastast last. “Keegi muidugi ära ei aja, kui mõni laps suureks saab,” täpsustas Küllike Latik.

Läänemaa liit tegutseb 2002. aastast ning kui alguses oli liikmesperesid kümmekond, siis nüüd juba poolsada.

Latik leiab aga, et Läänemaa lasterikkad pered võiks aktiivsemad olla ja kohaliku liidu tegevuses rohkem kaasa lüüa. “Liituge meiega, see tuleb teile ainult kasuks,” kutsus ta. “Liit on survegrupp, kelle arvamusi meile olulistes asjades küsitakse. Nii mõnigi toetus jagatakse meie kaudu.”

Kõige rohkem üritusi on liidul suunatud lastele. Praegu näiteks ühisüritus 1. klassi minejatele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments