Haapsalu Paekivi lõpetab tegevuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tõenäoliselt septembris kuulutatakse Ridala valla ühes tuntumas ettevõttes, ASis Haapsalu Paekivi välja pankrot.

Üle 20 aasta tegutsenud ettevõte pakkus tööd umbes 30 inimesele, kaevandas ja töötles hinnatud ungru paekivi.
Nüüd ettevõte seisab ning Haapsalu Paekivi tootmisjuhi  Lembit Kivistiku sõnul kuulutatakse tõenäoliselt 1. septembril välja ettevõtte pankrot. Pankroti põhjuseks on tööpuudus — konkurents on tihe. Kui õnnestub leida investor, on veel võimalik ettevõte taastada, kuid kui seda ei juhtu, siis müüakse ettevõte osade kaupa maha, tõdes ta.

Äriregistri andmeil oli ettevõtte müügitulu 2009. aastal umbes 650 000 eurot, võrreldes kahe varasema aastaga ligi poole väiksem.
22. augusti seisuga oli ettevõtte maksuvõlg üle 50 000 euro.

Ridala vallavanema Toomas Schmidti sõnul on Haapsalu Paekivil olnud vallas oluline osa.
Seda on näidatud valla külalistele, sest tegu on kivitööstusega, mis on vallavanema sõnul spetsiifiline ja ainulaadne, ning ungru paasi saab ainult sealt. „Ungru loss on ungru kivist ja hea näide tee äärest kohe külalistele võtta ning siis ettevõtet ka vaatamas käia,” ütles Schmidt.

Vallavanemal on ettevõtte pankroti üle  kahju, sest sellega kaovad töökohad. „Kui inimestel on tööd ja nad elavad hästi, siis läheb ka vallal hästi,” ütles Schmidt.
Haapsalu Paekivi asutati 1992. aastal ning on algusest saadik tootnud Ridala vallas ungru paekivi. Peale siinsete karjääride toodangu tõi Haapsalu Paekivi sisse graniiti, marmorit, kiltkivi ja kvartsiiti ning valmistas plaate, fassaadikive ja skulptuure.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nerice
12 aastat tagasi

I can’t hear anything over the sound of how awemose this article is.