Türgi laevatehases lasti vette parvlaev Tiiu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Türgi Sefine laevatehases lasti vette neljas Tallinna Sadama tütarettevõtte TS Laevad OÜ poolt tellitud uutest parvlaevadest – Tiiu. Laeva veeskamine toimus reedel, 29.aprillil ja see võttis aega ca 20 tundi.

TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul toimus parvlaeva Tiiu veeskamine sarnaselt Leigerile ehk laev tõmmati vintside abil mööda õlitatud slippi ujuvdokki, mis omakorda veeti puksiiride poolt merele, kus laev lasti vette.

Ehituslikus mõttes on praeguseks 2700 tonnise massiga Tiiu sellises seisus, kus laevale on paigaldatud kõik peamised seadmed nagu mootorid, sagedusmuundurid, pumbad, kliimaseadmed ja boilerid. „ Lisaks on laeval paigas 11 000 m torustikku, 20 000 meetrit kaableid ja üle 8000 m2 isolatsioonimaterjale. Laevakorpusest on tänaseks puhastatud ja alusvärviga kaetud juba ligi 45 000 m2 pinda“ kirjeldas Padar.

Uued parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadel saavad olema päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500-le reisijale. Türgi tehases ehitatavad laevad saabuvad Eestisse 2016. aasta suve teisel poolel ning asuvad liinile alates 1. oktoobrist 2016. Parvlaev Tiiu hakkab reisijaid teenindama Rohuküla-Heltermaa liinil.

Fotod: TS Laevad
Parvlaev Tiiu  (ts laevad)Parvlaev Tiiu  (ts laevad)Parvlaev Tiiu  (ts laevad)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments