Valitsus eraldab 460 000 eurot Saaremaale suvekuudeks kolmanda parvlaeva rendiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Mercandia. Foto: shipsandharbours.com

Valitsus kiitis heaks valitsuse reservist 460 000 euro eraldamise suveks kaheks kuuks Saaremaa suunale kolmanda parvlaeva rentimiseks.

Suvel kaheks kuuks kolmanda parvlaeva toomine läheb maksma hinnanguliselt 920 000 eurot, millest valitsus toetab reservist poole ehk 460 000 euro eraldamist. "Ülejäänud kulu katab majandus- ja kommuniktsiooniministeerium omavahenditest," ütles peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

Juhul kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil(MKM) jääb omavahendeid perioodi lõpuks üle, suunatakse see tagasi valitsuse reservi. XXMKM on pidanud läbirääkimisi Väinamere Liinid OÜ-ga lahenduse leidmiseks eelseisvaks suviseks perioodiks. Väinamere Liinid pakub liinile reisiparvlaeva Mercandia [400 reisijat, 170 autot (290 liinimeetrit)] orienteeruvalt 20. juunist kuni 20. augustini hinnaga 920 000 eurot, mis sisaldab kõiki kulusid. Sellele lisandub lepingujärgne reisitasu, mis kaetakse MKM-i riigieelarvest makstava sihtotstarbelise toetusena kavandatud kulu arvelt.

Muudatuste tulemusel teenindaksid sel suvel Virtsu-Kuivastu liini parvlaevad Regula, Hiiumaa ja Mercandia ning Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevad St Ola ja Ionas.

parvlaev Mercandia http://www.shipsandharbours.com

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Olari
7 aastat tagasi

170 autot ja 290 liinimeetrit?? Tundub, et siin on mingi viga sisse tulnud?!?

kr6ll
7 aastat tagasi

Järjest hirmsamaks see Hiiumaa liin muudetakse oma laevadega 🙁