Kallase asemel sai ALDE uueks presidendiks van Baalen

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ansip.kallas

Siim Kallas ja Andrus Ansip. ARHIIV

Euroopa liberaaldemokraatlike erakondade alliansi (ALDE) kongressil valiti ALDE uueks presidendiks Hollandi liberaal Hans van Baalen, kes edastas samuti kandideerinud Siim Kallast 179 häälega.

ALDE presidendiks valiti Hans van Baalen 296 häälega, Siim Kallas sai 117 häält. Lisaks uuele presidendile, kes asub ALDE praeguse liidri, Briti liberaali Graham Watsoni asemel, valib kongress kümne kandidaadi seast ka viis asepresidenti.

Kokku saab kongressil hääletada 488 delegaati. Suurim, 62-liikmeline delegatsioon on Ühendkuningriigi liberaalidel. Hollandi kahel liberaalsel erakonnal – van Baaleni parteil VVD on 37 häält, erakonnal D66 aga 11 häält. Saksa vabadel demokraatidel on 32 ja Kataloonia liberaalidel 21 häält. Üleeuroopaline liberaalide liit ALDE ühendab 55 erakonda.

Erakonna president valitakse iga kahe aasta tagant ALDE kongressil ja tavaliselt teenib üks president vähemalt kaks valitsusaega. Eesti erakondadest kuuluvad ALDEsse Reformierakond ja Keskerakond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
!
8 aastat tagasi

Kallast suudavadki vaid reformierakonna tolad ülistada,ülejäänud näevad läbi,kes ta on.

mis asemel
8 aastat tagasi

ta pole president olnudki

Jäle pilt
8 aastat tagasi

Nende vanameeste koht on Herman Simmi kõrval kongis. Pildi peal me näeme kuidas kaks riigireeturit nõustavad selja tagant kiikavat nooremat riigireeturit. Ärge seda kommentaari ära kustutage.

hea uudis ja halb uudis
8 aastat tagasi

Hea, et elukutselisele aferistile koht kätte näidati. Halb uudis, et sama aferist ähvardab Eesti presidendiks kanditeerida. Niikaua, kui 75 aastaks Veb fondi salastatud materjalid avalikuks pole tehtud, niikaua pole Siimul sellesse ametisse asja.

punased sokid
8 aastat tagasi

puudusid