Reformierakond lükkab Mart Helme umbusaldusavalduse novembrisse

BNS

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula
Reformierakond plaanib siseminister Mart Helmet (EKRE) umbusaldada novembris. Arvo Tarmula

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon lükkab siseminister Mart Helmele umbusalduse avaldamise novembrisse.

„Kuna meil ei võimaldata kaugistungit ja seeläbi kõikide saadikute osalemist olulisel hääletusel, siis lükkame Mart Helme umbusaldamise novembri algusesse, kui kõik saadikud olemas on. Põhjused teda umbusaldada ei kao kuhugile,” kirjutas Reformierakonna juht Kaja Kallas sotsiaalmeedias.

Kallas kirjutas, et eelmisel nädalal toimunud Viimsi vallavolikogu istungist võttis osa üks koroonaviirusesse nakatanu. Istungist võtsid osa ka kaks Reformierakonna fraktsiooni liiget – Aivar Sõerd ja Siim Kallas. Kuigi mõlema testid osutusid negatiivseks, peavad nad veel ühe nädala viibima eneseisolatsioonis.

Kallas kirjutas, et kevadise eriolukorra ajal võttis riigikogu vastu seadusmuudatuse, mis võimaldab parlamendi istungit pidada ka kaugistungina.

Nüüd tegi Reformierakonna fraktsioon riigikogu juhatusele ettepaneku kutsuda kokku kaugistung, kuid riigikogu juhatuse enamus ei pidanud eneseisolatsioonis olemise nõuet piisavaks põhjuseks.

„Iseenesest kui lugeda põhiseadust, siis ei tohi keegi takistada riigikogu liikmel oma mandaati teostamast, see tähendab, et mõlemad meie saadikud võiksid ikkagi hääletusele tulla. Aga see poleks heaks eeskujuks ülejäänud ühiskonnale, kes eneseisolatsiooni reegleid järgima peavad,” kirjutas Kallas.

„Koalitsioonijuhid lihtsalt kardavad, et kui kõik saadikud ei ole riigikogus silma all ja kontrollitavad, siis nad hääletavadki oma südametunnistuse järgi. Seetõttu ei saa nad kaugistungit lubada,” kirjutas Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
3 aastat tagasi

ära ei väsi juba sellest krdi tsirkuse tegemisest või. Jääb tõesti mulje, et muud teha ei oskagi, kui ainult paska pähe valada, tööd takistada ja umbusaldada, mõnuga umbusaldada kasvõi iga nädal, peaasi, et palk jookseb, mõelda pole vaja. Oleks kasvõi ühe asjagagi nõus olnud, aga ei. Ma ei usu, et selline valitsus praegu on, et absoluutselt kõik liigutused täiesti valed on.

ei sobigi
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

…et kõik vale oleks, polegi väidetud. Jutt on Helmest.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  ei sobigi

ärge ajage, väga hästi saate aru mis toimub, aga peidate end Helme taha. Isegi teie iidol Kaja on välja öelnud, et teeb kõik selleks, et see valitsus laiali ajada. Mis ainult Helmest siin jutt on!?

juss
3 aastat tagasi

Selleks ajaks jõuab senjöör ehk uue p.sagi maha panna!

soovitus
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Juss, mine kooli

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  juss

hmm, et siis millise!? Saa aru reformitont, et see p.sk on ainult sinu silmade läbi, muidu pole mingit nn p.ska olnud ju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Olen aru saanud, et härra on Eesti Vabariigi siseminister!

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  juss

ikkagi inimene!

K.S.
3 aastat tagasi

Eks reformikad taha väga ajaloo prügikastist välja pääseda aga see luuk on kinni. Loodan, et jäädavalt…

on nii, et
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

See ongi nende töö opositsioonis olles.Eks Helmed ikka lahmivad oma sõnakasutuses nagu kohe mitte ei sobi riiki juhtivatele isikutele.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  on nii, et

Aga mismoodi siis sobib? Mille järgi te otsustate, et sobib, kas vahite ka suu ammuli kuidas näiteks proua Merkel käitub või mismoodi. Jälle selline talupoeg, et ei meie ei tohi nii teha, peab vaatama, kuidas suured saksad teevad. Aa miks sa Trumpi ei vaata, see ka suure võimsa riigi juhtu ju!?

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Annaks jumal, et see teie soov täituks!!!