Läänemaa keskerakondlased esitasid esimeheks Savisaare

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

edgar savisaar arvo tarmula

Edgar Savisaar. ARVO TARMULA

Läänemaa Keskerakonna juhatus otsustas neljapäeva õhtul esitada partei esimehe kandidaadiks Edgar Savisaare.

Riigikogu liige, siinse Keskerakonna piirkonna esimees Jaanus Karilaid ütles, et juhatus vaagis kaht kandidaati – Savisaart ja Kadri Simsoni.

Hääletusel sai Savisaar 8 poolthäält, 2 olid erapooletud ja ühele Keskerakonna Läänemaa juhatuse liikmele ei sobinud kumbki kandidaat.

Karilaid ütles, et Läänemaa keskerakondlased lähtusid pragmaatilistest kaalutlustest ega lasknud end Savisaare isiku ja kriminaalasja ümber käivast hüsteeriast segada.

„Kui Simson käis enne parlamendivalimisi küsimas toetust, et olla Keskerakonna peaministri kandidaat, siis palusid 18 Läänemaa Keskerakonna piirkonna juhatuse liiget, et ära hääleta kooseluseaduse poolt,” rääkis Karilaid. Tema sõnul oli toona koosolekul 20 inimest.

„Kadri ei kuulanud meid ja hääletas kooseluseaduse poolt,” märkis Karilaid.

„Edgar Savisaar on kinnitanud oma toetust Haapsalu raudtee taastamisele, aga Kadri ei ole liitunud isegi Haapsalu raudtee toetusrühmaga riigikogus,” jätkas Karilaid põhjendamist, miks Läänemaa Keskerakond otsustas toetada praegust partei esimeest.

Keskerakonna kongress valib parteile esimehe 29. novembril, kandideerivad praegune liider Edgar Savisaar ja erakonna aseesimees Kadri Simson. Savisaar on Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud korruptsioonikahtlustuse pärast.

Keskerakonna juhatusse esitati Jaanus Karilaid, Jüri Ratas, Anneli Ott, Marko Sorin, Tõnis Mölder, Arvo Sarapuu, Helmut Hallemaa ja Siret Kotka.

Parandatud hääletustulemuse andmed kell 10:33 29. oktoober 2015

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaak
8 aastat tagasi

m

jSavisaare poolt
8 aastat tagasi

Teie kes te kirute Savisaart olete lihtsalt kadedad.Kõik kes oma tooli pärast muretsevad,kritiseerivad Savisaart.Mis on halba Tallinna TV-s?Head spordisaated,kontserdid jne. Vaadates ETV tekib tõesti tunne,et töötab propaganda masin.Alles te kirusite Tallinna bussi rada,nüüd on kõik sellega väga rahul.Tasuta sõit,kõik väga rahul.Mida suudab Kadri Simson?Ainult seda et kui Savisaar kukub,tuleb uus Vene partei ja vat siis te alles kirute!

IRW
8 aastat tagasi

Tasuta on vaid juust hiirelõksus . Aga see ttv on ikka pull asi – eriti see meedia keskpunkt – parim klounisaade terve nädala sees : narda saab nabani kus 2-3 tola seal kenasti mingit jama ajavad

Marx
8 aastat tagasi

Kui Tallinna TV nii hea on, miks siis seda nii vähe vaadatakse? TNS Emor september 2015 teleauditooriumi uuringu põhjal vaatamisaja osakaal vaid 1,3% kogu vaatamisajast. Kesk teeb seal lihtsalt tallinnlaste raha eest oma propagandat.

ja
8 aastat tagasi

ega Kesk missivõitlust ei korralda:)

Rein Vatku
8 aastat tagasi

Kolla on ju asja olemuse täiega välja toonud, kõik kes selle läbi loevad, peaksid küll nõus olema.

kambakas
8 aastat tagasi
Reply to  Rein Vatku

savika vastu kestab edasi, kogu press tõrvab, sealjuures ka erakoda ja selle liikmeid, miljonivargaid aga soosite, tallinnas sõidate tasuta transpordis ja ikka kiunute

Marx
8 aastat tagasi
Reply to  kambakas

Haapsalu elanikud saavad ka Tallinnas bussiga tasuta sõita?

to kambakas
8 aastat tagasi
Reply to  kambakas

Ära soga, ei saa mina seal Tallinnas midagi tasuta sõita. Tea, et õige mehe hõlma ei hakka keegi ja kus suitsu seal tuld. Ei saa ma aru, miks see savikas nii tõmbleb, kui ta õige mees on. Oodaku see aeg ära ja tulgu võidumehena püünele. Küllap siin midagi ikka on ja vana tahab ka nendele, kes teda praegu toetavad, koos vee peale tõmmata. Aga ärgem minge sündmustest ette, ootame tõehetke ära. Sellegipoolest Savikale head tervist ja jätkuvalt jõudu!

Kolla
8 aastat tagasi

Kui Keskerakond tahab ka tulevikus pildil oll, siis on ainuõige panustada Kadrile. Edgar peab aru saama, et tema aktiivne aeg on maha käinud ja nüüd hoida end jõuga pinnal hoida tapab teda rohkem. Ta võiks olla Kadrile parem käsi ja selle duubliga on võimalik Keskerakonnal veel üht-teist korda saata ning areneda. Praegu on Savisaare näol tegu individualistiga kes mõtleb ainult enda peale, kuidas temal oleks hea ja muu teda ei huvita. Miks Savisaar Riigikogus olla ei taha ja seal seda sajalist seltskonda oma mõtete vaimus harida, kui ta arusaamised riigivalitsemisest on õiged? Lihtsam on Lasnamäed oma kämbla all hoida ja… Loe rohkem »

See
8 aastat tagasi
Reply to  Kolla

Õige jutt!

IRW
8 aastat tagasi
Reply to  Kolla

Vahet pole kumb tüürile saab – see kesikukamp laguneb niivõinii . Jääb vanasavi võimule , on hääbumine vaikne ja vinduv , tuleb kadri , siis jooksevad venkud minema ja lõpp võib olla suure pauguga . Samas on kadri valimine siiski viimane õlekõrs et partei võib ka tuhast ikkagi tõusta

Anonüümne
8 aastat tagasi

saviunnik on siiani vaid ärastanud, tema küll kedagi ei aita või midagi ei taasta!
unnik savi peaministriks on sama hea kui breznev venemaa presidendiks, halloo, need ajad on läbi!!
Ärgake üles!!!

raivo+2010
8 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

mongolid

ei imestale
8 aastat tagasi

ära valeta, Keskerakond sai Haapsalus teise koha, võites nii IRLi kui sotse.ülejooksikute jutt on laim.

ei+imesta
8 aastat tagasi
Reply to  ei imestale

Kui aastaid Haapsalu võimuliitu kuulunud erakonna lagi on valimiste teine koht eesmärgiga edastada sotse ja IRLi,siis see räägib juba enda eest.

raivo+2010
8 aastat tagasi
Reply to  ei imestale

said ju tasuta külmunt kartofleid

hm
8 aastat tagasi

Läänemaa keskerakondlased=Karilaid, ühe mehe orkester.

Sõber
8 aastat tagasi

Kadri võib tahta, aga isegi Pärnu linnas ei suuda ta ju võimule saada? mis siin imestada. tahtmine see on taevariik.

ei imesta
8 aastat tagasi
Reply to  Sõber

Aga kus nad peale tallinna üldse võidaks? Haapsalu kesikud loodavad võimuliitu pääseda üksnes kellegi hõlma all. Üleostetute najal tehakse poliitikat. Või need vanurid volikogus,kes kätt suudavad tõsta kui kõrgemalt poolt käsk antakse.

raivo+2010
8 aastat tagasi
Reply to  ei imesta

kesikud kolite mujale jätke läänemaa rahule

See
8 aastat tagasi
Reply to  raivo+2010

Savisaar = võim ja ahnus! Mitte iial ei valiks sellist !

Sõber
8 aastat tagasi

Mis on siis Kadri poliitiline suund ? valikud? mis tema selle erakonnaga teeb?

ei imesta
8 aastat tagasi
Reply to  Sõber

Kadri tahab näha aktiivset tegevust läänemaal. Aga meie vanurid ei jaksa ja ei viitsi. Mugav on savisaare juhtimisel ,teda ei koti,mis väljapool tallinna toimub. Haapsalu kesikud on ammu pinnuks silmas, need suudavad vaid suklese peaga mõelda.