Piirsalu lasketiir häirib metsiseid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Piirsalu raketibaas Arvo Tarmula (34)

Kaitseministeerium kavandab Piirsalu endise raketibaasi asemele suurejoonelist lasketiiru. Arvo Tarmula foto

Keskkonnaamet otsustas, et tulevast Piirsalu lasketiiru ei tohi kasutada kevadel, sest see segab pesitsevaid metsiseid.

Kaitseministeerium kavandab praegu Piirsallu endise raketibaasi asemele suurejoonelist lasketiiru, polügooni ja sõjamoonaladu. Metsis on kõige tundlikum häirimisele veebruari algusest juuni lõpuni. Veebruarist mai keskpaigani liiguvad kuked ühe kilomeetri raadiuses olevas piirkonnas ümber mänguala. Emaslinnud munevad aprilli keskpaigast kuni juuni keskpaigani. Pojad kooruvad tavaliselt juuni esimesel poolel ja on pesahülgajad.

Keskkonnaamet leiab, et lasketiiru ei tohi kasutada märtsi teisest poolest mai esimese pooleni. Veebruaris ja märtsi alguses ning mai teises pooles ja juunis tohib lasketiiru kasutada neli päeva kuus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
8 aastat tagasi

kes ei toida oma sõjaväge, toidab varsti võõrast! ja ärge arvake, et puutinid on baltikumist loobunud! kas vene aeg on juba meelest läinud?

Rünk
8 aastat tagasi

Metsistele on lasketiirust suva – kui see nii poleks, siis oleksid nad sealt ammu kadunud. Keskkonnaametnikud tahavad pildile ja kuidas veel oleks parem pildile saada kui mitte ebameeldivuste tekitamisega kaaskodanikele. II kategooria kaitsealuse liigi pesapaigad peavad olema looduskaitseseaduse kohaselt kaitse all 50% ulatuses liigi arvukusest. Kas ametnikel on ikka kuked ja kanad kokku loetud? Teavad nad ikka täpselt, et see 50% saaks ületatud kui meie poisid treeningu mõttes natuke paugutavad? Kas ametnikud sellest ka mõtlevad, et Läänemaale sisse tunginud šaakalid on ehk kogu metsiste kohaliku populatsiooni (paar kana ja ehk ka kukke) juba möödunud aastal noh, konsumeerinud? Selle mis on… Loe rohkem »

kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  Rünk

Ilmselt oled kõva paugutaja, aga ainuskoht kuhu võid lasta on püksi.