Uriah Heep tegi Haapsalu piiskopilinnuses puhast maagiat

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

uriah heep34
Uriah Heep andis Haapsalus unustamatu kontserdi. Foto: Arvo Tarmula

Briti rokilegend Uriah Heep andis laupäeval Haapsalus võimsa kontserdi, millest räägitakse ilmselt veel aastaid kui parimast live-kontserdist, mida siinmail kuuldud ja nähtud.

Laupäeva öösel, kui tume augustitaevas täitus piiskopilinnuses olijate peade kohal võimsaima ilutulestikuga, mida siin kandis viimastel aastatel nähtud, kostis rahva huulilt ühine üllatus- ja vaimustusohe – see oli nagu muinasjutt!
See õhtu oligi seda, sest ei juhtu just tihti (välja arvatud Haapsalus), et publikule pakutakse killukest tõelist, 1970ndaist pärinevat ehedat progeroki klassikat parimas võimalikus kvaliteedis. Kindlasti oli laupäeval Uriah Heepi kontserdil neid, kellel see oligi üldse esimene kord elavas esituses progeroki hümne kuulda. Millest me räägime – suur osa publikust polnud siis veel sündinudki, kui Uriah Heep muusikamaailmas juba mehetegusid tegi.

„Seal maagilises aias mõned laulsid, mõned tantsisid, kui kesköine kuu eredalt peade kohal paistis, tähed nii kirkalt särasid ja sfinks vaikides kuulas, kuidas maag rääkis lugusid oma elust.”
See vabatõlge Uriah Heepi legendaarsest hitist The Magician’s Birthday(Maagi sünnipäev – toim.), mis ka kontserdil kõlas, sobiks hästi motoks Briti rokilegendi kolmandale ülesastumisele Haapsalus. Sest lugusid, mida jutustada, jagub Uriah Heepil endiselt. Seda tõestasid vanade ja tuntud laulude kõrval bändi värskemad ja ka päris uued lood nende eelmisel aastal ilmunud albumilt, kus džentelmenid pole väärikale eale vaatamata just eriti kokkuhoidlikult küttega ümber käinud, kuid on endiselt iseendale ja Hammondi orelile truuks jäänud.

Mis saab edasi? Kindel on see, et Haapsalu armastab neid Briti härrasmehi. Uriah Heep omakorda kinnitas: see on nende parim kontsert, mis Eestimaa pinnal kunagi toimunud. Kuuldavasti viskasid nad linnapeaga nalja, et järgmine kontsert tuleb õdusalt väike – kultuurimajas, 500 inimesele. Nali naljaks, aga kui suhe ühe linnaga on juba nii tihe, ei oleks mõistlik midagi välistada. Kontserdikorraldaja igal juhul kinnitas, et meeste kindel soov ja tahtmine on Haapsallu tagasi tulla. Palun väga – me ootame!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võrratu bänd
8 aastat tagasi

Super Uriah Heep. Müstiline Uriah Heep, nii positiivne ja soe Uriah Heep. Mniu 35 elatud aasta vaieldamatult parim kontsertelamus.

Lahe artikel, et kirjutati järelkajast. Suured TÄNUD korraldajatele!

juss
8 aastat tagasi

Kuulge jobud! Hankige endale elu!

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Tore, et lõpuks hakkab rahvale kohale jõudma et riigist raha välja viimine on riigireetmine. Meenutagem siinkohal Swedbanka ja SEBi jt. Tassivad rsad siit riigist iga aasta miljardi minema! Vot need on kurjategiad kes seina äärde panna tuleb!

Tont.
8 aastat tagasi

Meie inimesed on enamikus toredad ja neil on õigus oma arvamusele. Aga kui sul on hästi häbi,mine teki alla ja võta keegi kaasa.Võib-olla läheb siis kõik jälle HÄSTI.

Mailis
8 aastat tagasi

Kas tõesti sellised ongi meie inimesed, nagu siin kommentaaridest järeldada võib? Kahju ja hästi häbi on ka..Tooge meile sellele vaatamata ilusaid ja, mis seal ikka ,ka endisaegsei väärt esinejaid!

Tont.
8 aastat tagasi

Lp. 22.55, mis on su kommi mõte? Fra Mare on erafirma ja toimetab,kuidas tahab ja ei korralda kontserte.Loomulikult oli kontsert hea ja mehed proffid. Ma käisin ka seal,aga pidin poole pealt minema hiilima. sest tümakas oli nii võimas,et mul hakkasid 2 hammast loksuma.Ja nüüd pean ma kuuldeaparaadi ostma.Huvitav,kas haigekassa maksab selle kinni ??

kas ikka ei jõudnud pärale.
8 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Me saame olla nii rikkad või vaesed kui suudame siia raha meelitada. Näitena Fra Mare pakub soomlastele teenust, soomlased toovad raha siia ja meie saame rikkamaks. Samas see sama Fra Mare omanik teeb linnapea töökohal ollles kõik selleks et see teenitud raha kõik siit regioonist välja viidaks. Uriah Heep on vaid üks selliseid näiteid. Küsmus on selles kummaga ta rohkem tegeleb kas raha sissetoomise või väljaviimisega ja seda kuni riigi tasandini välja. Kui tegeletakse riigist raha välja viimisega siis see on pigem riigireetmise moodi olev tegevus. Kui aga selliseid on enamus siis tulemuseks ongi rahva vaesumine. Paraku on nende äriplaanide… Loe rohkem »

Kübe
8 aastat tagasi

Tooge kõik enda vaba raha minu kätte ma laulan ja tantsin teile.

Lihtne elu
8 aastat tagasi

Moslemile on elu lihtne siis kui riigikorra aluseks on koraan. Narkomaanile on elu lihtne siis kui tall on saanud uue doosi. Poliitikul on elu lihne siis kui saab mitte midagi tegemise eest rahva poolehoiu või tähelepanu. Muusikule on elu lihtne siis kui teda keegi kuulab ja maksab selle eest raha. Hullumajas on ka elu lihtne kolm kord päevas antakse süüa – TULGE KÕIK SIIA. Huvitav mitu päeva peab FRAMARE tööd tegema et see sama raha läänemaale uuesti tagasi tuua. – kas selle peale keegi on mõeldnud.

kadeduseuss
8 aastat tagasi

närib. Tegelikult oli ilus ja hea vanainimeste kontsert. Lauludes oli sõnum ja äge saund. Vastupidi praeguseaegsetele lugudele, kus on kolm sõna , inisetakse läbi peanaha ja kolistatakse trumme nii et võtab kõrvakuulmise ära.

uh
8 aastat tagasi

kuule kratt…uudis sulle, elu on lihtne tegelikult.