Haapsalu vapimärgi saavad Baumann, Hallik ja Männik

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Villu Baumann

Baumanni näitus Kuke galeriis 002 (17)

Käsitööõpetaja Villu Baumann. Foto: Urmas Lauri

Kuigi tavaliselt on vapimärgi saajaid korraga kaks, esitas kultuuri- ja hariduskomisjon seekord Haapsalu linnavolikogule kolm vapimärgi kandidaati. „Piirangut ei ole. Need inimesed on seda väärt,” ütles Haapsalu volikogu kultuurikomisjoni esimees Heikki Sool.

Haapsalu vapimärgi kandidaadid on kauaaegne Haapsalu Vikerkaare lasteaia direktor Vivian Hallik, Haapsalu Viigi kooli õpetaja Villu Baumann ja endine maadlustreener Ergart Männik.

Sool märkis, et kandidaatide tegevusvaldkonnad on erinevad ja raske on võrrelda võrreldamatut. „Ergart Männik oleks pidanud vapimärgi saama juba 15 aastat tagasi. Läänemaa maadluskoolkond on tema rajatud. Müts maha ka inimeste ees, kes tegelevad noorte ja lastega,” ütles Sool.

Hallik on Haapsalu linna alushariduses töötanud üle 40 aasta, 30 aastat juhtis ta  Haapsalu Vikerkaare lasteaeda. Ta on koolieelse kasvatuse metoodik, koolieelse psühholoogia ja pedagoogika õpetaja. Aastal 2000 kaitses ta Tallinna tehnikaülikoolis haldusjuhtimise magistrikraadi.

Hallikul on seitse last ja kümme lapselast. Halliku esitas vapimärgile endine Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi direktor Leini Vahtras.

1945. aastal sündinud Villu Baumann on töötanud Haapsalus kasvataja, töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetajana 1968. aastast, tal on õpetaja-metoodiku ametijärk, mis on õpetaja puhul kõrgeim võimalik ametijärk üldse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu volikogu tunnustas nelja lugupeetud linnakodanikku | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] täna ühel häälel Haapsalu aukodanikuks piiskop electus Tiit Salumäe ja andis vapimärgi Vivian Hallikule, Villu Baumanile ning Ergart […]

?
9 aastat tagasi

Oot,aga pakuti ju ka MariEpp Tähte,miks tema ei saa? Selline tore inimene,eeskujuks kogu linnale ja milline muutumisvõime tal veel on.Kui juba tiitlite jagamiseks läks,siis andke Epukesele vähemalt aukirigi ,talle kõrgest palgaastmest jääb kindlasti väheks.