Tarekese lasteaia lapsed õpivad prantsuse keelt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu Tarekese lasteaed on linnas tuntud kui integratsiooni ja multikultuurilisust edendav lasteaed, kus aastate jooksul on lastele tutvustatud eri maid ja rahvaid üle kogu maailma. Sel sügisel aga võib Tarekeses kuulda päris ehtsat prantsuse keelt. Grupp koolieelikuid kohtub kahel korral nädalas õpetaja Stephane Claveliga ja püüab vapralt järgi korrata sellele keelele omast kaunist ja veidi kurgus põrisevat kõla.

Lugu algas nii, et Prantsuse Instituut Eestis koostöös Microsoft/Skype, HITSA (Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus), Goethe Instituudi ja Haridus- ning teadusministeeriumiga avas projekti: Frankoklikk. Kui Prantsuse Instituut hakkas projekti juurde kohalikke lasteaedu otsima, tehti Haapsalu Tarekesele ettepanek liituda ja lasteaia juhid otsustasid sellega kaasa minna. Haapsalu linnavalitsuskiitis projekti heaks ja pakkus omapoolset toetust.

Frankokliki projekti eesmärk on tutvustada eesti lastele prantsuse keelt ja kultuuri ning teadvustada lastele, pedagoogidele ja ehk ka lapsevanematele, et kaasaegne tehnoloogia on arvestatav vahend igasuguseks õppetööks, eriti aga võõrkeeleõppeks.

Õppevahendid ongi peaasjalikult tehnilised: arvuti, projektor, kaamera. Uuritakse multifilme, videosid ja fotosid, mängitakse õppemänge. Lisaks laulud ja liikumismängud ning värvipliiatsid ja pildiraamatud – kõik selleks, et pisikestele õppuritele oleks tegevus huvitav ja eakohane.

„Miks sulle siin meeldib?“ küsisime lastelt, kes olid end esmaspäeval tunni algust oodates mõnusasti vaibale istuma seadnud. „Et siis me saame õppida,“ kõlas populaarseim vastus. Kõige vahvam asi on laste sõnul suur ekraan, millel saab näha nii multifilme, mänge ja ning iseennast kõnelemas ja tegutsemas.

Õpetaja Claveli sõnul on väikesed lapsed väga uudishimulikud ja tahavad õppida. Iga võõras keel, mida sa õppima hakkad, muudab su maailma ju pisut avaramaks.

Krista Rehkli

Picture 090 Picture 096 Picture 100 Picture 101

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
9 aastat tagasi

Kas lasteaed suletakse? Milleks siis eraldada lasteaia remondiks 8000 eurot? Majaga juba muud plaanid või?

kes teab
9 aastat tagasi
Reply to  küsimus

kes neid plaane teab. nõunik räägib üht ja linnapea teist. on sealne personal pikalt ebakindlust tundnud. ju tareke jääb. samas kuhugi tuleb paigutada renoveerimise ajaks ka kooliõpilased.mis saama hakkab,seda ei tea veel keegi.

.
9 aastat tagasi

Riina Velbre juhtimisel on lasteaed tublisti arenenud, ainult kiidusõnad igas mõttes. Kurb asjapool on see,et ometi seisab lasteaed sulgemisohus. Loodetavasti vähemalt seni kuni linnavalitsuse juhid ei ole omavahel kokku leppinud, mis saatus lasteaeda ootab ja mida keegi linna vahel rääkima peaks on lasteaed laste jaoks ikka olemas.

Epp
9 aastat tagasi

Väga äge! 🙂

Aadu
9 aastat tagasi

Väga tublid, mulle meeldib 🙂

keelehuvilised
9 aastat tagasi

Haapsalu Rahvaülikoolist tasub ka uurida.

innovatsioonikeskuses
9 aastat tagasi

On keelteakadeemia. Seal peaks saama.

küsimus
9 aastat tagasi

kas Haapsalus prantsuse keeleõpet saaks ka vanemad lapsed kuskil?
Meie perest oleks kindel soovija, vanus 14.