Vormsi liinikonkursile esitasid pakkumuse Väinamere Liinid ja Kihnu Veeteed

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vormsi parvlaev. Foto Arvo Tarmula
Vormsi parvlaev. Foto Arvo Tarmula
Vormsi parvlaev. Foto Arvo Tarmula

Lääne maavalitsus teatas, et Sviby-Rohuküla-Sviby reisiparvlaevaliini vedajahankele laekus pakkumust. Pakkumuse esitasid Väinamere Liinid OÜ ja AS Kihnu Veeteed. 

Maavalitsus teatas, et hankekomisjon asus kontrollima pakkujate kvalifikatsiooni. Vormsi uus parvlaev Örmsö, mille kodusadamaks on Sviby, valmib Baltic Workboats AS laevatehases tuleva aasta 1. maiks. Ormsöle on planeeritud kohti 30 sõidukile ning edaspidi on vajaduse ilmnemisel võimalus paigaldada lisatekk, mis mahutab veel 10 sõidukit.

Praegu veab reisijaid Vormsile Kihnu Veeteede parvlaev Reet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
9 aastat tagasi

Antud pildil on küll Saaremaa Laevakompaniile kuuuluv laev https://www.tuulelaevad.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=96&lang=et

Teadja
9 aastat tagasi

Kihnu veeteed ei suuda siiani oma Wrangö praamiga normaalselt kliente teenindada. Aasta vana praam on katki ja sõidukeid ei vea praam juba mitu kuud.

tark
9 aastat tagasi
Reply to  Teadja

kusjuures tegemist ei ole mitte Kihnu Veeteede Wrangöga vaid tegemist on riigi poolt ehitatud alusega.