2

Eesti maakonnalehtede avalik pöördumine

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meie, allakirjutanud Eesti maakonnalehtede peatoimetajad oleme mures Eesti Posti hinnakujunduspoliitika üle, mis võib tulevikus ohustada meie ilmumist laupäevasel päeval.

Eesti maapiirkondades ja väikelinnades monopoolset seisundit omav Eesti Post soovib eraldi hinnastada ajalehtede kojukannet äripäeviti ja laupäeviti. Kuna Eesti Posti hinnakujundus on jäänud meie eest varjatuks, saame üksnes väljendada oma seisukohta, et Eesti Posti 2015. aastaks pakutud perioodika kojukande hinnatõus on põhjendamata ning seda pole võimalik seletada vaid postitöötajate palgatõusu vajadusega.

Laupäevase kojukande oluline kallinemine tulevikus tabab kõige valusamini maakonnalehti. See võib viia selleni, et tulevikus laupäeval maakonnalehed ei ilmu. Samas teame oma lugejatelt, et just nädalavahetustel on neil kõige rohkem aega ja soovi lugeda paberlehti.

Soovitame Eesti Postil arvestada ka nende inimestega, kes elavad väljaspool Tallinna.

 • Vooremaa
 • Põhjarannik
 • Valgamaalane
 • Virumaa Teataja
 • Pärnu Postimees
 • Järva Teataja
 • Lääne Elu
 • Saarte Hääl
 • Elva Postipoiss
 • Hiiu Leht
 • Meie Maa
 • Sakala
 • Raplamaa Sõnumid
 • Harju Elu
 • Vali Uudised
 • Koit
 • Sõnumitooja

Eesti Posti vastust saab lugeda siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
jyrku
jyrku

Jonni ajavad need rajoonilehed. Päevalehed nad ei ole ehk värskeid uudiseid ei tooda ning seetõttu pole ju lugejal ka vahet, kas leht on tema postkastis laupäeval või reedel. Eesti Ekspressist ja Maalehest on lugemist terveks nädalaks ja vahet ei ole, mis päeval ta täpselt postkasti jõuab, aga postiljonil on küll suur vahe, kui pikk on tema laupäevane tööpäev.

trackback
Eesti Posti vastus maakonnalehtede avalikule pöördumisele | Lääne Elu

[…] Maakonnalehtede avalikku pöördumist saab lugeda siit. […]

wpDiscuz