Eesti vaimulikkond kogunes Roostale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti luteri kiriku kahepäevasel konverentsil Roostal osales ligi 140 vaimulikku. Foto: Kristi Sääsk
Eesti luteri kiriku kahepäevasel konverentsil Roostal osales ligi 140 vaimulikku. Foto: Kristi Sääsk

Eile ja täna pidas Roostal oma iga-aastast konverentsi sadakond Eesti luteri kiriku vaimulikku. Konverentsi tänavune peateema oli misjon.

Praost Tiit Salumäe ütles, et kuna Lääne-Nigula koguduse õpetaja Leevi Reinaru on EELK misjonikeskuse juhataja, on konverentsi teema Läänemaa praostkonnale väga oluline.

Salumäe nimetas konverentsi kordaläinuks, kõik osavõtjad jäid tema sõnul Roosta puhkekülaga rahule – vastuvõtt oli hea ja majad soojad.

Konverentsi avateenistus peeti Rooslepa kirikus, teise päeva teenistus viidi esmakordselt läbi õues. “Kaitseväe kaplanid olid Roostal ühe ilusa koha valinud, ilm oli väga soodne,” kirjeldas Salumäe.

Aasta vaimulikeks valisid konverentsil osalejad tasavägisel hääletusel Nissi koguduse õpetaja Lea Jants-Ylöneni ja Tallinna piiskopliku toomkoguduse õpetaja Urmas Viilma. Üks kuuest aasta vaimuliku nominendist oli ka Ridala koguduse õpetaja Kari Tynkkynen.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rasvane
11 aastat tagasi

on see kaplani riigilobi