Heikki Sool võitis Uus-Meremaal lohutusturniiri

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Veteranide MMil Uus–Meremaal Aucklandis võitsid klassis M65 paarismängu lohutusturniiri Kaljo Põldaru — Heikki Sool, kel jäi õnnest ja seega ka pääsust finaalringi puudu ühe seti võit.

Alagrupis alistasid nad 3:2 paari Karol Korbel (SVK) —Ling Tiing Sik (MAS) ning sakslased Werner Murreri —Joachim Schollmeyeri 3:1.

Kaotus 1:3 tuli vastu võtta inglaste paarilt David Bowles — Stuart Seaholme ning tekkinud surnud ringis jäädi kolmandaks. Lohutusringis alistasid Põldaru — Sool kõik vastased ja tulid võitjaks, kuigi finaalmängu viiendas setis olid nad 5:9 kaotusseisus.

Üksikmängu alagrupis alistas Sool jaapanlase Kazuyuki Shimamura 3:0 ja sakslase Hans–Joachim Reichelti 3:0 ning kotas inglasele David Bowlesele 1:3 ja pääses teisena finaalringi. Finaali esimene mäng peeti hommikul kell üheksa (Eesti aja järgi südaööl), vastaseks hiinlane Wen Hsiung Liao.

Raske mängu võitis 3:2 Sool. Järgmisena oli vastaseks neljanda paigutusega inglane Ron Bennet ja ka selles mängus alistus vastane 2:3 (kell 3 öösel Eesti aja järgi). Nüüd oli järgmise mänguni aega 5 tundi ja selle aja sees „õnnestus” saalis magama jääda, mis sai ka mängus pääsuks 16 hulka saatuslikuks, sest ei suutnudki üles ärgata, ja vastu tuli võtta 1:3 kaotus sakslaselt  Hans–Heinz Rickilt.

Samas klassis jõudis 32 hulka teinegi eestlane Johannes Kant. Selles vanuseklassis võistles 134 mängijat. Lohutusturniiril saavad mängida kõik need, kes ei pääsenud finaali, ning võitjad saavad samuti medalid. Rein Lindmäe võitis kaks medalit: M60 klassis üksikmängus hõbemedali ja paarismängus koos ukrainlase Leonid Segaliga pronksmedalid. Vanim võistleja oli Inge–Brigitte Herrmann (GER), 92.  Osales 13 Eesti lauatennisisti.

Heikki Sool

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tohe
10 aastat tagasi

Selle artikli oleks võinud lasta mõnel teisel kirjutada.

väga osav
10 aastat tagasi

panna pika artikli viimaseks sõnaks, mis alaga tegu ja nimetada pealkirjas vaid ennast paarismängu võitjaks:)