Juhtkiri: Iseseisvuspäev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kohe on kätte jõudmas Eesti 96. sünnipäev. Tänavu tundub seda ümbritsev melu natuke vaiksem kui mullu. See on ka mõistetav. 95. oli säravam, juubellik. Samas ei tähenda see, et tänavune tähtpäev oleks oma olemuselt vähem väärtuslik.

Olles hõivatud igapäevaste toimetustega ei oska me sageli hinnata seda, kuivõrd hästi on meil läinud. Jah, Eesti ühiskond pole kaugeltki täiuslik. Probleeme on erinevaid ja sageli tundub, et asjad käivad allamäge. Siiski peaksime olema ikkagi uhked selle üle, kuhu jõudnud oleme. Eesti ühiskond on stabiilne, meil pole vägivaldseid rahutusi ja oleme vaikselt majanduslangusest taastumas.

Ukraina verised rahutused varjutavad Eesti iseseisvuspäeva. Kiievis on hukkunud kümned inimesed, kelle ainus eesmärk on lõimuda tihedalt Euroopaga. Ukraina hoidmine Euroopa mõjualas on oluline ka Eesti julgeolekule. Sel nädalavahetusel, kui tähistame iseseisvuspäeva, peaksime meeles pidama Maidanil võitlevaid protestijaid, mälestama hukkunuid ja lootma, et Ukrainas võidab terve mõistus ja valitsus lõpetab vägivalla oma rahva vastu.

Lääne Elu soovib kõigile oma lugejatele head vabariigi aastapäeva!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
10 aastat tagasi

Thank you for your blog post. Really Great.

girls shoes
10 aastat tagasi

I really enjoy the article post.Really thank you! Great.

make money online
10 aastat tagasi

I really like and appreciate your article.Really thank you! Really Great.