Täna algab eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänasest kolmapäevani, 14.–16. oktoobrini on eelhääletamiseks avatud kõik valimisjaoskonnad üle Eesti, teatab vabariigi valimiskomisjon.

Kolme päeva jooksul kell 12–20 saab valija hääletada oma elukohajärgses valimisjaoskonnas. Elukohajärgse valimisjaoskonna asukoht on märgitud valijakaardile, mida jaoskonda hääletamiseks kaasa võtta ei ole vaja. Valimisjaoskondade info leiab siit.

Kui elukohajärgne hääletamine ei ole võimalik, on igas vallas või linnas avatud vähemalt üks valimisjaoskond väljaspool registrijärgset elukohta hääletamiseks. Esmaspäevast kolmapäevani on võimalik taotleda ka hääletamist asukohas (näiteks haiglas, hooldekodus, oma elukohas, mis ei ole rahvastikuregistri järgne elukoht). Seda tingimusel, et valija ei saa terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu hääletada valimisjaoskonnas. Asukohas hääletamiseks tuleb esitada lähimale väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda eelhääletamist korraldavale jaoskonnakomisjonile või valla- või linnavalitsusele eelhääletamise viimase päeva (s.o kolmapäeva) kella 14ni kirjalik taotlus asukohas hääletamiseks. Lisainfot saab siit.

Valimispäeval, 20. oktoobril saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas. Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik elukohajärgse valimisjaoskonna valijal taotleda hääletamist ka kodus. Kodus hääletamiseks tuleb esitada elukohajärgsele valimisjaoskonnale või valla- või linnavalitsusele hiljemalt valimispäeval kell 14 kirjalik taotlus. Hääletamiskasti saab koju tellida ka telefoni teel, kuid seda ainult valimispäeval kella 9st kuni 14ni.

Elektrooniline hääletamine kestab 16. oktoobril kell 18ni, hääletada saab ööpäevaringselt.

Eile kell 20 lõppes maakonnakeskustes eelhääletamine, kus osales neljal päeval kokku 21 144 valijat.

Esimesel eelhääletamise päeval osales valimisjaoskondades kokku 4215, teisel päeval 5766, kolmandal päeval 5224 ja neljandal päeval 5939 valijat.

Interneti teel oli eile kella 20.05 seisuga hääletanud 55 615 valijat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
10 aastat tagasi

mina