Jaanus Riimets: ka majanduses valitsevad seadused

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Kui tööinimene hakkab palgapäeval või selle eel planeerima, mida kontole laekuva rahaga sel kuul peale hakata, siis tavaliselt ei mõelda, et majanduses tervikuna ja eriti rahandusvaldkonnas kehtivad seadused samamoodi nagu looduse, astronoomia või inimese tervise puhul.

Kõik tegurid on omavahel seotud ning otsuste ja valikute teokstegemine põhjustab nii igale inimesele üksikuna kui ka kogu ühiskonnale tervikuna vastavaid tagajärgi. Põhjuste ja tagajärgede omavahelised seosed ongi seadused, mida on võimalik kindlaks teha ja defineerida või vajadusel ka uute otsuste ja valikute tegemisel arvestada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tigedik
22 tundi tagasi

Riik käitub nagu mingi tütarlapse- ma tahan ja ma pean saama. Elu, kus elatakse vaid soovide järgi, lõpeb tavaliselt pankrotiga. Riik sellest aru aga ei saa. .Need oravad koos sotside ja 200stega on minu jaoks jäädavalr kaardilt kadunud

Totu Kuult
19 tundi tagasi
Reply to  Tigedik

Nad isegi ei tea, mida nad tahavad, aga nad teavad kuidas seda saada!

Hmm
19 tundi tagasi
Reply to  Totu Kuult

Vastupidi- nad teavad mida nad tahavad, aga ei tea kuidas seda saada