Albert Tamme: Haapsalust ja tsiviilkaitsest

Albert Tamme, vana ettevõtja ja kaitseliitlane. Foto: Kaire Reiljan

Albert Tamme, vana ettevõtja ja kaitseliitlane. Foto: Kaire Reiljan

Mind ajendas seda lugu kirjutama pärast Venemaa-Ukraina sõja algust ühel koosviibimisel minu vana tuttava, vana pedagoogi tõsisest hirmutundest esitatud küsimus: „Kus on meie varjendid?”

Mõnel korral olen raadiost kuulnud sel teemal rääkimas nooremaid mehi, kellel iga väiksem teema vajaks kümmet miljonit ja suurem üle saja miljoni euro. Kuna raha ei paista, jääbki teema katki. Olen oma pika elu jooksul seda tsiviilkaitseteemat lähemalt näinud ja vaatan tagasi, et mis võimalused meil siin on.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pets
2 kuud tagasi

Huvitav kus see vana kaitseliitlane siis oli kui juudamaffia meid okupeerima asus. Kuhu jäi vastupanutegevus ? See eestlaste riik küll ei ole. Nüüd on nutuvõru ümber suu. Seda juudamaffis uusokupatsiooni on sinu enda kätega siin läbi viidud.

uskmatu
2 kuud tagasi

Tuginedes laiapõhjalisele analüüsile lääne luureorganite poolt siis sõda ligema kahe aasta jooksul ei tule.Kas see termin tähendab,et ukraina võidab kahe aastaga või kaotab kahe aasta jooksul millele järgneb NATO rünnak ? Parim kaitse on ju rünnak !
Kui aga venelane võidab ja ei venemaa ega NATO omavahel ei hakka madistama siis ribu radapidi kaotab $ maailmavaluuta staatuse ja järgneb paratamu USA allakäik.
Milleks meile siis varjendid ?

Haapsalu elanik
2 kuud tagasi

Mis kuradi varjend,milleks,keegi ei jõua isegi puuksu lasta ,kui lennuk lendab üle ja viskab paar kommikest
Haapsalu on nii väike et lennuk lendab 5 sekkundiga üle
Ärge mõelge üle

üks
2 kuud tagasi

avalik varjend ehitati kunagi kaubamaja kõrvale, mille ühes osas oli ka linna avalik tualett, aga nüüd kõrgub selle koha peal kaksiktorn.

mälu
2 kuud tagasi

mäletan aega, kui hirmu õhutus ameerika imperilismi peatse rünnaku ees, pani inimesed oma pere kaitsele mõtlema ja väga paljudes kohtades kaevasid inimesed omale maa sisse, hoonetest eemale, algelised pommivarjendid. õnneks ei läinud neid vaja. aga haapsalu linnas pole end kuhugi varjata häda korral, keldrites varitseb meid oht sita ja solgi sisse ära uppuda, kui kommunikatsioonid kahjustada saavad ja varingud väljapääsud sulgevad. elame suhkruvati maailmas.

Noor penskar
2 kuud tagasi
Reply to  mälu

Ära aja pada,sellist asja pole olnud,et üks normaalne eestlane oleks vene propaganda mõjul omale hakanud kartuli maale pommivarjendit ehitama.

partorgid
2 kuud tagasi
Reply to  Noor penskar

miinuseid ladumas

pamp
2 kuud tagasi
Reply to  partorgid

Ansipi urood jälle siin , rsk