SEB kutsub Läänemaa keskkooliõpilasi saama rahatarkuse asjatundjateks

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

SEB alustab selle õppeaasta koolisaadikute programmiga, et parandada Eesti õpilaste finantskirjaoskust. Kevadeni vältava programmi jooksul läbivad valitud keskkooliõpilased rahatarkuse koolituste sarja ja jagavad oma teadmisi kaasõpilastega. Koolisaadikuteks saab kandideerida kuni 23. oktoobrini.

„Investeerimine ja rahaasjade edukas korraldamine pakuvad noortele järjest rohkem huvi, mistõttu jätkame ka tänavu sügisel kolmes Balti riigis koolisaadikute programmiga. Kutsume hakkajaid keskkoolinoori algatusega liituma, et saada vahetu kogemus finantsmaailmas, läbida põhjalik rahatarkuse koolituste sari ning jagada oma teadmisi kaasõpilastega,“ kommenteeris SEB eraklientide segmendi müügijuht Victoria Saard.

Koolisaadikute programmi on seni läbinud üle 50 õpilase, kes on koolides rahatarkust jaganud rohkem kui 5000 kaasõpilasele.

Seitse kuud kestva programmi jooksul saavad koolisaadikutest noored rahvusvahelise koostöö kogemuse ja neid koolitatakse säästmise, investeerimise, eelarve haldamise ja ettevõtluse teemadel. Lisaks toimuvad saadikutele õpitoad, mis räägivad edukast avalikust esinemisest, isikliku brändi loomisest ning teenusedisainist, et paremini oma finantsteadmiste jagamiseks valmistuda. Noortele on nende isiklikul arenguteel toeks SEB mentorid.

„Koolisaadikute programmi eesmärgiks on jagada rahatarkust noortelt noortele. Usume, et tänu programmis omandatud kogemusele ja teadmistele on just noored ise kõige paremad finantskirjaoskuse õpetajad oma koolikaaslastele, seletades tundides teooriat enda vaatenurgast ja kasutades eakaaslastele sobivaid näiteid,“ lisas Saard.

Hiljemalt 23. oktoobriks on oodatud kandideerima kõik Läänemaa 10. kuni 11. klassi õpilased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Swen
1 aasta tagasi

Naisterahvastel on lihtne inflatsiooni tadalülitada

Seikspiir
1 aasta tagasi

Huvitav jah, kuidas 20% inflatsiooni juures rahatark olla? Kas peab kogu palga eest ninni-nänni ostma? Säästud haihtuvad ju õhku.

JUst
1 aasta tagasi

Imestan, et pank sellist asja korraldab ja et valitsus lubab sedasi! Kus siin konks on? Kui kõik nii rahatargaks saavad, siis pole pangahärradel kedagi võlaorjastada varsti ja kui palju investoreid tekib pole riigil enam lihtsa töö tegijaid, siis peab neid paraku aafrikamaalt sisse hakkama vedama. Aga õnneks vist nii hull seis ei ole ikka, sest kõik ei viitsi enda arendamisega tegeleda ja siingi on üks, kes juba kirjutas, et otsige lolli, nii et….poke vast häda.

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi

Kunagi sai loetud raamatut “Rikas isa, vaene isa”, mis purustab müüdi, et rikkaks saamiseks on vaja teenida kõrget palka… eks need teadmised kulu nüüd marjaks ära, et rahvas meelt ei heidaks kui palk väike.

Majaomanik
1 aasta tagasi

Minu isa ütles,et poiss unusta see jutt ,et kes kopikat ei korja,see rublat ei saa Hakka kohe rubladega pihta.Teine õpetus oli,et ära sa labitat kunagi kätte võta,jääb sulle igaveseks kätte.Pole kahetsenud.

Palkapole
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Nojah, et siis töötu rahade peal või?